Κατέρρευσε από την κακοκαιρία το ιστορικό γεφύρι στην Άρτα

Η κακοκαιρία σαρώνει την Ήπειρο με αποτέλεσμα, από τα ορμητικά νερά του Άραχθου ποταμού να καταρρεύσει το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας.

Σύμφωνα με το Epirusgate, τα ορμητικά νερά γκέμισαν το γεφύρι και έχει απομεινει μόνο ένα μικρό μέρος στη μεριά από την πλευρά του Μονολιθίου.

Το ονομαστό Γεφύρι της Πλάκας, ήταν ένα από τα ωραιότερα, μεγαλύτερα και γνω-στότερα πέτρινα γεφύρια στην Ελλάδα. Θεωρούνταν η ωραιότερη γέφυρα των Βαλκανίων και η τρίτη στην Ευρώπη.

Η είδηση έχει συγκλονίσει τους Ηπειρώτες για τους οποιους αποτελεί την "Ακροπόλη" της περιοχής τους. Εκεί λειτουργούσε το τελωνείο της Ελεύθερης Ελλάδας με τη σκλαβωμένη Ήπειρο και εκεί έγινε, στις 29 Φεβρουαρίου 1944, η συμφωνία της Πλάκας-Μυρόφυλλου ανάμεσα στον ΕΔΕΣ, τον ΕΛΑΣ την ΕΚΚΑ και των εκπροσώπων του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής και της Ελληνικής Στρατιωτικής Διοίκησης, του Αμερικανού ταγματάρχη Ουάινς και του Βρετανού συνταγματάρχη Γουντχάους.

Το έχτισε ο πρωτομάστορας Κωνσταντίνος Μπέκας το 1866.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκκένωσης χωριών και οικισμών του νομού Άρτας, για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας, κ. Βασίλη Ψαθά, για προληπτικούς λόγους και για να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες, έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Ελεούσσας, οι Κεραμάτες, η Ακροποταμιά, το Νεοχώρι και κάποιες περιοχές εντός της πόλης της Άρτας, προκειμένου να προφυλαχθούν από ενδεχόμενη κατάρρευση του Υδροηλεκτρικού φράγματος Πουρναρίου.

Προτεραιότητα είναι να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή , τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία, κυρίως στην Ήπειρο και ειδικότερα στην Άρτα.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, ενώ έδωσε εντολή να φύγει αμέσως κλιμάκιο του υπουργείο Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού από την Αθήνα τα οποία θα εξετάσουν όλα τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας καθώς και το τι μπορεί να γίνει με το Γεφύρι της Πλάκας που κατέρρευσε. Τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές.

«Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών που δοκιμάζονται στον πλευρό των πλημμυροπαθών. Είναι γεγονός ότι είχαμε πρωτοφανή φαινόμενα με πολύ μεγάλο όγκο υδάτων. Το ευτύχημα είναι ότι λειτούργησε η κρατική μηχανή και δεν είχαμε απειλή ανθρώπινης ζωής και ελπίζω να μην υπάρξει μέχρι τέλους», είπε ο πρωθυπουργός.
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στην Άρτα που έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία και τις συνεχείς βροχοπτώσεις, ενώ υπάρχουν φόβοι καθώς ανεβαίνει η στάθμη του νερού στον Άραχθο ποταμό.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που πλήττονται, ενώ μίλησε και με τον αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Βασίλη Ψαθά, ειδικότερα για τον νομό Άρτας, όπου έχουν εκκενωθεί τέσσερα χωριά.

Το πρωθυπουργό συνοδεύουν και συμμετέχουν στη σύσκεψη οι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι αναπληρωτές υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα σε όλη την Ήπειρο που πλήττεται από τη σφοδρή κακοκαιρία.
Απομακρύνονται με λεωφορεία οι κάτοικοι

Όπως  ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους η Ελεούσα της Άρτας, μία συνοικία της πόλης και τα χωριά που βρίσκονται παράπλευρα του Άραχθου, προκειμένου να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Την ίδια ώρα, οι ζημιές στις υποδομές και ειδικά στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού είναι εκατομμυρίων, όπως λέει ο κ. Ψαθάς.

Η βροχή που πέφτει ασταμάτητα από χθες το πρωί και στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ζημιές στις υποδομές, καταστροφές σε καλλιέργειες και πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών, καταστημάτων καθώς και σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου(ΣΝΟ), που συνεδρίασε χθες το βράδυ στην Άρτα, οι κάτοικοι από τα χωριά Κομμένο, Λουτρό, Κεραμάτες, Νεοχώρι, Συκιές, μεταφέρονται με λεωφορεία σε γειτονικές περιοχές, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

Στο μεταξύ, μετά την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, εκφράζονται φόβοι και για το γεφύρι της Άρτας, καθώς το νερό έχει φτάσει στις καμάρες υποστήριξης. Ωστόσο, μεγάλες καταστροφές έχουν γίνει σε όλο τον δήμο Νικολάου Σκουφά, στις υποδομές, στις καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Σοβαρές ζημιές έχει προκαλέσει ο μεγάλος όγκος των υδάτων στην περιοχή Καναλακίου της Πρέβεζας, καθώς και στον Κάμπο του Φαναρίου, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αχέρωντα. Η ίδια εικόνα, επικρατεί και στη Θεσπρωτία στον κάμπο των Φιλιατών, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά. Οι κάτοικοι, που βρίσκονται σε απόγνωση, μιλούν για πρωτοφανείς πλημμύρες


Σήμερα το πρωί και κατόπιν απόφασης από τη διοίκηση της ΔΕΗ, απελευθερώνονται  από το Φράγμα Πουρναρίου διπλάσιες ποσότητες νερού από τις επιτρεπόμενες για την αποφυγή πλημμύρας.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα: H ΔΕΗ μπορεί να απελευθερώνει 500 κυβικά νερό, ανά δευτερόλεπτο και χθες το βράδυ, τα στοιχεία έδειχναν πως έμπαιναν στην Λίμνη, πάνω από 1700 κυβικά νερό!


Κατέρρευσε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

Μία είδηση που πραγματικά έχει γεμίσει θλίψη τους απανταχού Ηπειρώτες. Το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας δεν άντεξε και κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από χθες το πρωί τα Τζουμέρκα.

Η είδηση έχει συγκλονίσει τους κατοίκους της περιοχής για τους οποίους το ιστορικό γεφύρι αποτελεί την δική τους "Ακροπόλη".

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το ιστορικό γεφύρι έχει διασωθεί μόνο ένα μικρό τμήμα στο ένα άκρο.


Βροχή οι κλήσεις για απάντληση υδάτων στα Γιάννενα


Προβλήματα από πλημμύρες και στα Γιάννενα, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων κυρίως σε υπόγεια σπιτιών στις περιοχές: Νεοχωρόπουλο, Σεισμόπληκτα, Καρδαμίτσια, Ανατολή, Βοτανικός, Πεδινή, Μπάφρα.

Σε κάποια σημεία στο οδόστρωμα έχουν συσσωρευτεί νερά, όπως στην οδό Βογιανού με τους δρόμους να είναι απροσπέλαστοι. 

Δείτε αναλυτικά που υπάρχουν προβλήματα αυτή τη στιγμή

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, οι περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας αυτή τη στιγμή είναι οι εξής:

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Δ.Α. Ροδόπης
Λόγω υπερχείλισης των υδάτων κατόπιν έντονης βροχόπτωσης, διεκόπη η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αεροκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκαλώματος, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου.
Δ.Α. Ορεστιάδας
Επ. Ο. Πάλλης -Πενταλόφου λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων διεκόπη η κυκλοφορία.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. Κιλκίς
Επ. Ο. Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
(Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα)
Λόγω υπερχείλισης των υδάτων του Γαλλικού ποταμού κατόπιν έντονης βροχόπτωσης, διεκόπη η κυκλοφορία στις ισόπεδες διαβάσεις: Επ. Ο. Άνω Ποταμιάς – Κάτω Ποταμιάς, Επ. Ο. Αργυρουπόλεως – Σεβαστού, Επ. Ο. Μανδρών – Γαλλικού. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
Επ.Ο. Ακροποταμιάς –Μελάνθιου –Λαοδικήνου. Εξαιτίας υπερχείλισης ποταμού διεκόπη η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην ισόπεδη διάβαση παραποτάμου Γαλλικού ποταμού επί της ΕΠ.Ο. Ακροποταμιάς - Μελάνθιου-Λαοδικήνου. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς, δεν υπάρχουν αποκλεισμένοι οικισμοί.
Διακοπή κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Πολυκάστρου Θεσσαλονίκης , από Λιμνότοπο (διασταύρωση κολιός), έως διασταύρωση Αξιοχωρίου εξαιτίας υπερκάλυψης οδοστρώματος από όμβρια ύδατα και φερτά αδρανή υλικά (λάσπη). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήρια επ. οδό Αξιοχωρίου Πολυκάστρου, μέσω των οικισμών Αξιοχωρίου και Άσπρου.


Δ.Α. Πέλλας
Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ Βόρρα από το 9ο έως 25ο χλμ. (λόγω θυελλωδών ανέμων και χιονόπτωσης).
Οδικό δίκτυο Τ.Κ. Κερασιάς – Χ/Κ ‘’ΒΟΡΡΑΣ’’
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.A. Καστοριάς
Επ. Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 26ο έως 28ο χλμ, λόγω χιονόπτωσης και ισχυρών ανέμων, που μεταφέρουν όγκους χιονιού στο οδόστρωμα.
Δ.A. Κοζάνης
Εγνατία οδός χιλιομετρική θέση 200 βόρειος κλάδος. Λόγω έντονης βροχόπτωσης συσσωρεύτηκαν όμβρια ύδατα στην χιλιομετρική θέση 200 της Εγνατίας οδού με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία από Α/Κ Κοίλων έως Α/Κ Καλαμιάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προκειμένου να γίνει η άντληση των υδάτων από σταθμούς της Π.Υ. Κοζάνης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
Δ.A. Θεσπρωτίας
Επ. Ο. Νεράϊδας – Σαγιάδας από 8ο έως 11,5ο χλμ.
Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων -Ηγουμενίτσας από 75ο έως 77ο χλμ (Κορυτιανή). Λόγω έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκε υπερχείλιση – πλημμύρα του ποταμού Καλαμά, με αποτέλεσμα την διακοπή κυκλοφορίας. Κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριο οδό προς Εγνατία.
Δ.A. Πρέβεζας
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης , υπερχείλισαν τα ύδατα του ποταμού Αχέροντα στο 4ο χλμ της Επ. Ο. Καναλακίου - Πάργας, στη γέφυρα Δ.Δ. Καστριού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία μεταξύ Καναλακίου - Καστριού και Καναλακίου – Κηφισιάς.
Διακοπή κυκλοφορίας από Καναλάκι με τα δημοτικά διαμερίσματα Βαλανιδοράχης - Αχερουσίας- Κόχλα - Καστρί-Κορώνι-Σταυροχώρι -Κυψέλη. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς
Δ.A. Άρτας
Εντός του οικισμού η γέφυρα από Κομπότι προς γήπεδο Κομποτίου (Δημοτική οδός) υπέστη καθίζηση, περίπου ενός μέτρου, λόγω έντονης βροχόπτωσης και η διέλευση των οχημάτων διεκόπη. Η διέλευση των οχημάτων πραγματοποιείται από τον δρόμο Αγ. Νικολάου.
Εκκένωση των διαμενόντων επί των οδών Γώγου Μπακόλα και Θειακογιάννη στην πόλη της Άρτας
Εκκένωση (4 χωριών (Νεοχώρι, Ακροποταμιά, Κεραμάτες και Ελεούσα), εκ των οποίων, οι κάτοικοι του Νεοχωρίου μεταφέρονται σε εκκλησία του χωριού, οι κάτοικοι των χωρίων Ακροποταμιά και Κεραμάτες στο κέντρο της πόλεως της Άρτας και της <Ελεούσας στην περιοχή της Φιλιαππιάδας.
Απορροή υδάτων αοπο τη στάθμη της λίμνης (φράγμα Πουρνάρι 1) 1750 κ.μ/δευτερόλεπτο με όριο ασφαλείας 2000 κ.μ/δευτερόλεπτο (η στάθμη της λίμνης παρουσιάζει αυξανόμενη τάση)


Δ.A. Ιωάννινα
Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων κατέπεσε το Μονότοξο Πέτρινο Γεφύρι, στην περιοχή Γέφυρα Πλάκας του Δημοτικού Διαμερίσματος Ραφταναίων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.A. Τρικάλων
Λόγω υπερχείλισης του παραποτάμου του ποταμού Πάμισσου, είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας της Επ. Ο. Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων - Μαγούλας Καρδίτσας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού στο Δ.Δ. Κλοκοτού και Φαρκαδόνας, του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων και συγκεκριμένα κατακλύστηκε με νερά αυτού αγροτική περιοχή καλλιεργήσιμης και μη έκτασης πενήντα (50)περίπου στρεμμάτων και τμήμα της Επ. οδού Κλοκοτού Τρικάλων – Μαραθέας Καρδίτσας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην Επ. οδό Κλοκοτού Τρικάλων – Μαραθέας Καρδίτσας (ύψους γέφυρας Κλοκοτού )να μην είναι εφικτή. Δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Στάθμη υδάτων ανοδική. Ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη προστασία των διερχομένων ατόμων και οχημάτων από το σημείο. Διεκόπη η κυκλοφορία στην Επ. οδό Κλοκοτού Τρικάλων – Μαραθέας Καρδίτσας (ύψους γέφυρας Κλοκοτού).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.A. Ευρυτανίας
Από 23.00 της 31/01/2015 στο 4ο χιλ. Ε.Ο Αγράφων – Καρπενησίου βρίσκεται αποκλεισμένος χειριστής μηχανήματος έργων της Π.Ε Ευρυτανίας, ο οποίος ενεργούσε αποκατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής (εξέταση τρόπων απεγκλωβισμού από τοπικές Υπηρεσίες/Φορείς)
Επ. Ο. 10η χ/θ Δάφνης – Μαυρομάτας, Δήμου Αγράφων.
Επ. Ο. Βαρβαριάδας – Μοναστηρακίου, από 6ο έως 9ο χλμ.
Επ. Ο. Κερασοχωρίου – Αγράφων, Δήμου Αγράφων θέση Καρβασαράς, (15ο χλμ).
Επ. Ο. Κερασοχωρίου – Παλαιοκατούνας, Δήμου Αγράφων, θέση Ακόνια, (8ο χλμ).
Επ. Ο. Βελαώρας – Τοπολιάνων, Δήμου Αγράφων (διασταύρωση προς Κ. Ποταμιά Γρανίτσας).
Επ. Ο. Ραπτόπουλου – Πρασιάς – Κέδρων, Δήμου Αγράφων, από 6ο έως 18ο χλμ.
Επ. Ο. Κερασοχωρίου – Αγράφων, θέση κουφαλόρεμα.
Όλο το επαρχιακό δίκτυο, της Δημοτικής ενότητας Αγράφων.
Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού, από οικισμό Ταύρος έως Διπόταμα.
Επ. Ο. Προυσού – Ασπροπύργου.
Επ. Ο. Ραπτόπουλου -Πρασιάς, (θέση Στάρτ).
Επ. Ο. Κρικέλλου – Δομνίστας, 35ο χλμ.
Επ. Ο. Λημερίου – Γρανίτσας, Δήμου Αγράφων 1η και 6η χ/θ.
Επ. Ο. Καρπενησίου – Βελαώρας , θέση Σταυρός.
Επ. Ο. Σιγγρέλου – Κρικέλλου, (θέση Βασιλικό), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
Στην Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού, συχνές διακοπές κυκλοφορίας οχημάτων, λόγω πτώσεως βράχων και υλικών.
Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω βλάβης, στις τοπικές κοινότητες Αγράφων – Επινιανών, Τριδέντρου και Βριγγιανών, του Δήμου Αγράφων. Δομνίστας και Στάβλων, του Δήμου Καρπενησίου. Επίσης στις τοπικές κοινότητες του πρώην δήμου Προυσού(Προυσός, Καστανιά, Τόρνος, Ασπρόπυργος) και του πρώην δήμου Φούρνας.
Δ.A. Φθιώτιδας
Λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Σπερχειού, διεκόπη η κυκλοφορία στον Επ. Ο. Λαμίας – Γοργοποτάμου (θέση Φραντζομύλου) και Επ. Ο. Σ.Σ. Λιανοκλαδίου – Κωσταλεξίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από την Π.Ε.Ο. Λαμίας – Αθηνών μέσω Επ. Ο. Μοσχοχωρίου – Γοργοποτάμου.
Επίσης Επ. Ο. Κωσταλεξίου – Λουτρών Υπάτης από το Δ.Δ. Κομποτάδων ως και την Γέφυρα του Σπερχειού ποταμού (προς Σ.Σ. Λιανοκλαδιού). Η κυκλοφορία διεξαγεται μέσω της Επ. Ο. Λουτρων Υπάτης – Λιανοκλαδίου και Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου.
Την 05.45 ώρα της 01-02-2015 λόγω υπερχείλισης όμβριων υδάτων στην 219 χ/ς Σ.Σ. Αθήνας - Σ.Σ. Λιανοκλαδιού, διεκόπη η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών. οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία από Σ.Σ. Λιανοκλαδιού προς Σ.Σ. Τιθορέας και αντίστροφα.
Την 06.50 ώρα ακυρώθηκε προγραμματισμένο δρομολόγιο Λιανοκλάδι-Αθήνα (αριθμός αμαξοστοιχίας 1511) περί τα 30 άτομα ανέμεναν στον σταθμό. την 08.10 ώρα έφτασε στο Σ.Σ. Λιανοκλαδιού η αμαξοστοιχία 51 θες/νικη- Αθήνα με 120 επιβάτες. Οι επιβάτες των δυο αμαξοστοιχιών την 08.30 ώρα επιβιβάστηκαν σε 3 λεωφορεία και μεταφέρθηκαν στον Σ.Σ. Κ. Τιθορέας.
Την 09.03 ώρα αφίχθη, στον Σ.Σ.Κ. Τιθορέας αμαξοστοιχία με δρομολόγιο Αθήνα-θες/νικη με 110 επιβάτες, οι όποιοι αναμένουν την μεταφορά τους στον Σ.Σ. Λιανοκλαδιού.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών διεκόπη η συγκοινωνία από Περιβόλι Σπερχιάδας (Δ. Μακρακώμης) προς τα χωριά Κολοκυθιά- Μάρμαρα- Αργύρια- Ανατολή λόγω πτώσης γέφυρας στο χωριό Περιβόλι.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.A. Αιτωλίας
Η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου είναι κλειστή λόγω ισχυρών ανεμών στη περιοχή.
Δ. Α. Αχαΐας
Την 12:00 ώρα, λόγω κατολίσθησης χωμάτινου όγκου, πραγματοποιήθηκε εκκένωση οκτώ (8) οικιών, του χωριού Πλάκα Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων, ενώ στο σημείο παραμένει ένας (1) κάτοικος προκειμένου, διασώσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Την 14.00 ώρα, της ιδίας, οι κάτοικοι επέστρεψαν κανονικά στις οικίες τους.
Δ. Α. Ηλείας
Διεκόπη η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα πορείας της Ε.Ο Καρατούλα - Πεύκη δήμου Πύργου Ηλείας και συγκεκριμένα στο 20 χλμ πριν την είσοδο της Τ.Κ. Αγίας Άννας δήμου Πύργου.


Δ.A. Ακαρνανία
Λόγω κατολίσθησης που έλαβε χώρα στην Ε.Ο Καλλιθέας - Προυσού στη θέση Αραποκέφαλα ( όρια νομού Αιτ/νιας με νομό Ευρυτανίας), έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δ.A. Λακωνίας
Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο 2ο χλμ της Επ. Ο. Ποταμιάς – Λιαντίνας. Η κυκλοφορία διεξάγεται προσωρινά από την Επ. Ο. Ξηροκαμπίου – Δάφνης – Λιαντίνας – Βασιλικής.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Δ.A. Ζακύνθου
Η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης είναι κλειστή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Δ.Α. Σάμου
Στην Ε.Ο Σάμου μεταξύ Παγώνδα και Σπαθάριοι στην περιοχή ευαγγελίστρια έχει πραγματοποιηθεί καθίζηση του οδοστρώματος λόγω της έντονης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων.
Στην Ε.Ο πραγματοποιήθηκε κατολίσθηση από Πύργο προς Σπαθάριοι. Η κίνηση των οχημάτων από και προς τους Σπαθαρίους πραγματοποιείται από την Ε.Ο Πύργου – Σπαθαρίων.

Β’ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. Πέλλας
Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ Βόρρας, από 20ο έως 25ο χλμ.
Δ.Α. Ημαθίας
Δ.Ο. Νάουσας – 3-5 πηγάδια από 7ο έως 17ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο).
Δ.Ο. Νάουσας – Σελίου από 10 έως 17ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο).
Δ.Ο. Νάουσας – Ροδοχωρίου.
Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 20,000 χ/θ έως 26,000 χ/θ (χ/κ).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.A. Φλώρινας
Επ. Ο. Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο έως 30ο χλμ.
Δ.A. Καστοριάς
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, (μέσω Βιτσίου), από 14 έως 28ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.A. Αχαΐας
Επ. Ο. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.
Δ.Α. Αιτωλίας
Ορεινό επαρχιακό δίκτυο, των Δ.Δ. Πλατάνου, Αποδοτίας και Λιμνίτσας, λόγω παγετού.


Με πληροφορίες από epirus-tv-news.blogspot.gr, ΑΠΕ, epirus-tv-news.blogspot.gr, astynomia,gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα