Φρίκη στη Λέσβο: Κρέμασαν μαθητή από μπασκέτα

Η τοπική κοινωνία της Λέσβου είναι συγκλονισμένη από το πρωτοφανές, όσο και φρικιαστικό περιστατικό σχολικής βίας με θύτες μικρούς μαθητές και θύμα ένα εννιάχρονο συμμαθητή τους.

Το παιδί την περασμένη Πέμπτη έπαιζε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στο σχολείο του με άλλους μαθητές μπάσκετ.

Κάποια στιγμή τα παιδιά θέλησαν να κάνουν ένα αστείο με το συμμαθητή τους κι έτσι τον σήκωσαν με τα χέρια για να καρφώσει στο στεφάνι της μπασκέτας τη μπάλα.

Πάντα σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες τα παιδιά τον άφησαν να αιωρείται από το στεφάνι της μπασκέτας και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του 9χρονου μαθητή να τον κατεβάσουν από εκεί μη διαισθανόμενοι το σοβαρό κίνδυνο που διέτρεχε τον άφησαν εκεί με αποτέλεσμα όταν οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν να αφήσει το στεφάνι και να σωριαστεί στο τσιμεντένιο παρκέ του γηπέδου.

Ο μικρός μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ότι είχε κάταγμα στο αριστερό του χέρι.

Για το άτυχο συμβάν γίνεται ήδη έρευνα για να εξεταστεί το αν προκύπτουν ευθύνες στους δασκάλους του σχολείου αφού έπρεπε να είχαν την εποπτεία του χώρου.

Σύμφωνα με την εκδοχή των δασκάλων, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα LesvosNews.gr το 9χρονο μαθητή τον «ανέβασαν» στη μπασκέτα δύο μαθητές κατόπιν εντολής του δασκάλου γυμναστικής, με σκοπό να ξεμπλέξει τη μπάλα η οποία είχε μπλεχτεί στο δίχτυ του στεφανιού.

Οι δύο μαθητές όμως στη συνέχεια άφησαν κρεμασμένο τον άτυχο μαθητή επάνω στη μπασκέτα και μάλιστα όταν ο μαθητής τους εκλιπαρούσε να τον κατεβάσουν αυτοί πριν προλάβουν οι δάσκαλοι που ήταν παρόντες στο περιστατικό να αντιδράσουν τράβηξαν τον 9χρονο από τα πόδια με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο τσιμεντένιο παρκέ της αυλής – γηπέδου και να τσακιστεί.

Ευτυχώς που ο μικρός κατά την πτώση του έβαλε τα χέρια του και δεν χτύπησε στο κεφάλι… Αλλιώς σήμερα θα είχαμε άλλες τραγικές εξελίξεις.

Από την άλλη πλευρά η μητέρα του παιδιού Μαρία Χιωτέλη μέσω του δικηγόρου της Ταξιάρχη Κουφέλου που μίλησε στην κάμερα του LesvosNews.gr υποστηρίζουν ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες προς τους υπεύθυνους του σχολείο αφού ο χώρος των σχολειών είναι πάντοτε υπό την εποπτεία του διευθυντή και των δασκάλων

Περιμένουν λοιπόν τις ιατρικές εξετάσεις ώστε να δουν το μέγεθος και τη σοβαρότητα της κατάστασης του 9χρονου Ταξιάρχη και στη συνέχεια θα καταθέσουν στην Εισαγγελία Μυτιλήνης μηνυτήρια αναφορά και αγωγή αποζημίωσης.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με εκμυστήρευση της μητέρας του παιδιού παλιότερα κάποιοι μαθητές στο ίδιο σχολείο είχαν οδηγήσει τον 9χρονο Τξιάρχη και του «έβγαλαν τα ρούχα».

Το απίστευτο αυτό περιστατικό στη Λέσβο φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα το ζήτημα της ενδοσχολικής βίας μεταξύ μαθητών και θα μπορούσε να αποτελέσει και για την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μια πολύ καλή αφορμή για να κινητοποιηθεί -εκ νέου και από το σημείο που σταμάτησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία- το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της σχολικής βίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα