Με βροχές και χιόνια ψηφίζουν σήμερα οι Έλληνες

Με καταιγίδες ακι χιόνια θα ψηφίσουν την Κυριακή οι Έλληνες, καθώς σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία ο καιρός θα είναι βροχερός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, δυνατές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι βροχές θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν πριν το μεσημέρι. Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι-νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:    

-Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με βροχές και αέρα, αλλά πριν το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείξουν από 9 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου.

-Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αρκετές νεφώσεις, λίγες βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

-Στην Θράκη και την ανατολική Μακεδονία θα έχουμε βροχές και κατά τόπους έντονες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ.
-Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται σποραδικές βροχές, αλλά και μεγάλα διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Στα ορεινά και ημιορεινά θα χιονίσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 με 13 βαθμούς.

-Στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από το πρωί οι βροχοπτώσεις θα εξασθενήσουν, ενώ στα νησιά του Ιονίου θα σταματήσουν.  Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και 14 με 16 βαθμούς.

-Στην Κρήτη προβλέπονται βροχές και κατά τόπους έντονες καταιγίδες. Η ένταση των ανέμων θα είναι στα 5 με 6 και τις πρωινές ώρες μέχρι και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα πεδινά θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

-Στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα έχουμε κατά διαστήματα δυνατές βροχές και καταιγίδες.

-Στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, μικρής διάρκειας βροχές και μεγάλα διαστήματα  ηλιοφάνειας. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 14 με 16 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα