Αποκαλύφθηκε κύκλωμα παιδόφιλων με δόλωμα ανηλίκους

Μια έρευνα-σοκ έκανε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αποκαλύφθηκε ένα κύκλωμα παιδόφιλων με «δόλωμα» ανηλίκους μετά την εξιχνίαση μιας ανατριχιαστικής υπόθεσης εκβιασμού ενός 15χρονου κοριτσιού από δυο επίσης ανήλικα αγόρια, στα οποία είχε στείλει γυμνές της φωτογραφίες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλα τρία ανήλικα κορίτσια που είχαν ξεγυμνωθεί μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή τους, έπειτα από προτροπή παιδόφιλων που χρησιμοποιούν ανήλικα αγόρια ως «δόλωμα».

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την Κυριακή και κατά την διάρκεια της έρευνας για το ίδιο κύκλωμα, ανακάλυψαν άσεμνες φωτογραφίες τριών ανήλικων κοριτσιών 10, 11, και 13 ετών αντίστοιχα, τα οποία το κύκλωμα τα είχε “ψαρέψει”, αυτή τη φορά μέσα σε παιδικές ιστοσελίδες για κορίτσια, όπως οι σελίδες που ντύνουν κούκλες ή επιδίδονται σε ζωγραφική.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως επαναδραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα ένα παλιό κύκλωμα παιδόφιλων το οποίο είχε απλώσει τα “δίχτυα” του σε ιστοσελίδες με παιδικά παιχνίδια, κυρίως σε αυτές που αναφέρονται σε κορίτσια που ντύνουν κούκλες και επίσης διαθέτουν “δωμάτια επικοινωνίας” μεταξύ των χρηστών της σελίδας, πιο γνωστά ως “τσατ”.

Μάλιστα, με τρόμο διαπίστωσαν οι αστυνομικοί πως πια οι παιδόφιλοι προσελκύουν ακόμα και ανήλικα αγόρια 14 έως και 17 ετών, ώστε να τα χρησιμοποιούν, τις περισσότερες φορές εν αγνοία τους, προκειμένου να παγιδεύουν ανυποψίαστα κορίτσια!

Στη συνέχεια, με απειλές και με διάφορα τεχνάσματα, το κύκλωμα εξαναγκάζει τα ανήλικα παιδιά να ξεγυμνώνονται μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή τους και οι ίδιοι να τα καταγράφουν.

Μάλιστα ένα μέρος αυτής της σημαντικής έρευνας που έχει εξαπολύσει για την προστασία των παιδιών η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει να κάνει και με το που καταλήγουν αυτές οι φωτογραφίες, που εξαναγκάζονται τα παιδιά να τραβήξουν με την κάμερα του υπολογιστή τους.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως μέχρι και το τέλος της εβδομάδας να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε επίσημα το “ξερίζωμα” αυτού του κυκλώματος που σπέρνει “εφιάλτες” στα παιδιά μας, και θα τους οδηγήσουμε όλους στην Δικαιοσύνη, για να λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει», λέει χαρακτηριστικά, Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος έχει γνώση των ερευνών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα