Noman Atlantic:130 Έλληνες διασωθέντες επιβαίνουν στο San Giorgio

Από στιγμή σε στιγμή φτάνει στο λιμάνι του Πρίντεζι το Ιταλικό πολεμικό πλοίο San Giorgio, το οποίο διέσωσε 182 επιβάτες του Norman Atlantic  μεταξύ των οποίων είναι 130 Έλληνες, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Λιμενικού.


Νωρίτερα, επικρατούσε χάος και μεγάλο μπέρδεμα με την εθνικότητα και τα ονόματα των διασωθέντων που επιβαίνουν στο San Giorgio.

Πάντως, οι Ιταλοί έχουν ετοιμάσει χώρους υποδοχής και ασθενοφόρα για όλους τους διασωθέντες που θαλασσοδέρνονται από την Κυριακή και θα φτάσουν απόψε στο λιμάνι του Πρίντεζι.

Στο λιμάνι βρίσκονται παράλληλα και πολλοί συγγενείς ανθρώπων που ταξίδευαν με το Norman Atlantic  και ακόμη δεν έχουν λάβει από εκείνους κάποιο σημάδι ζωής.

Ένα 12χρονο κοριτσάκι, το οποίο σώθηκε καθώς έφυγε από τους πρώτους από το φλεγόμενο πλοίο με ελικόπτερο, μιλώντας στην κάμερα του Star, είπε χαρακτηριστικά «Δεν ξέρω που είναι η μάνα μου. Την έβλεπα να με αποχαιρετά, όταν με σήκωνε το Ιταλικό ελικόπτερο και στην συνέχεια δεν μπορούσα να μιλήσω μαζί της».

Το ίδιο κορίτσι, αναμένει με αγωνία το San Giorgio, στο οποίο βρίσκεται σύμφωνα με τις Ιταλικές αρχές η μητέρα της.

Πάντως, το σύνολο των διασωθέντων Ελλήνων από την τραγωδία του Norman Atlantic  ανέρχεται, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Λιμενικού, στους 236.

Την ίδια ώρα, αβεβαιότητα επικρατεί την τελευταία ώρα σχετικά και με τον ακριβή αριθμό των νεκρών της ναυτικής τραγωδίας καθώς, σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι, οι νεκροί που έχουν εντοπισθεί έως τώρα είναι δώδεκα, ενώ όλα τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν ακόμη λόγο για έντεκα νεκρούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα