Παγετός στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Παγετός επικρατεί από νωρίς το πρωί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με κύριο χαρακτηριστικό τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός στα αστικά κέντρα, αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Με ψυχρό βόρειο άνεμο και θερμοκρασία στους (-2) βαθμούς Κελσίου, με ποσοστό υγρασίας 51% και συννεφιά, ξύπνησε σήμερα η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στον ένα βαθμό υπό του μηδενός, με υγρασία στο 51% και συννεφιά, καταγράφηκε η θερμοκρασία στο Κιλκίς, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών, ενώ στους (-4) βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 64% και συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο.

Στους (-7) βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 58% και αίθριο καιρό, καταγράφηκε η θερμοκρασία στην πόλη της Κατερίνης, στα Γρεβενά, στην Καστοριά, αλλά και στην Φλώρινα.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στις ορεινές περιοχές, εξαιτίας των συνθηκών ολισθηρότητας, που προκαλεί ο πρωινός παγετός.

Χιονίζει στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας

Χιονίζει στα χιονοδρομικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής, καθώς το χιόνι έχει φτάσει στα 30 εκ. στο Σέλι, στα 40 εκ. στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊκακτσαλάν, στα 50 εκ. στο Πισοδέρι της Φλώρινας, αλλά και στα 80 εκ. στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Σε λειτουργία για χιονοδρομία βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Πισοδερίου και της Βασιλίτσας, καθώς και το baby στο Χ.Κ.Φαλακρού. Σε λειτουργία για βόλτα οι εναέριοι στα χιονοδρομικά κέντρα του Περτουλίου και του Ελατοχωρίου. Στο χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών γίνεται παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων τεχνητού χιονιού λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ γίνονται και διεργασίες διάστρωσης στις πίστες χιονοδρομιών.

Με αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση στα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν και της Βασιλίτσας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα