Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης 3600 άνεργων

Συνολικά 3600 άνεργοι θα επωφεληθούν από το «Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Κατάρτισης και Πιστοποίησης νέων ανέργων ηλικίας 18 έως 24 ετών για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα Εξωστρέφειας και Επιχειρηματικής Διεθνοποίησης με έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιούν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος μαζί με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εξαγωγέων και την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσα στο 2015 και θα περιλαμβάνει 150 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης  και πρακτική εξάσκηση. Οι άνεργοι θα πληρώνονται με 5 ευρώ την ώρα και θα τους καταβάλλονται κανονικά οι ασφαλιστικές τους εισφορές.

Το Πρόγραμμα αποτέλεσε αντικείμενο της διευρυμένης σύσκεψης των φορέων, που έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας για την υλοποίηση του, στην οποία μετείχε και ο υφυπουργός Εργασίας , Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι το Πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην μόνιμη πρόσληψη των νέων που θα καταρτιστούν. Ανέφερε δε πως είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Εργασίας συνεργάζεται με τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς της αγοράς στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος που στοχεύει στη μείωση της ανεργίας των νέων, η οποία από 60% έχει κατέβει στο 48% και βαίνει μειούμενη.

 

 

πηγη sknews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα