Θεοφάνεια στο Ρέθυμνο: Θα ρίξουν τον Σταυρό στη λίμνη του Σήφη

Σχεδιάζουν να  κάνουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με Κρητικό γουρουνόπουλο στον Σήφη, το γνωστό κροκόδειλο οι κάτοικοι της περιοχής του Φράγματος Αμαρίου στο Ρέθυμνο. Μάλιστα οι κάτοικοι ώστε να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να βουτήξουν για τον Σταυρό στην εορτή των Θεοφανίων.

«Θα γίνει η τελετή. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πέσω πρώτος να πιάσω τον σταυρό» δήλωσε στο Έθνος ο επίτιμος πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παντάνασσας.

«Όλοι θα πάμε στο Φράγμα για την τελετή. Ο "Σήφης" φαίνεται ακίνδυνος για τους ανθρώπους. Τον βλέπω σχεδόν κάθε μέρα έξω από το φράγμα και όταν αναληφθεί ανθρώπους φεύγει τρομαγμένος στο νερό. Τον έχουν αγριέψει από το κυνήγι που του κάνουν για να τον πιάσουν» συμπληρώνει ο εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου Παντάνασσας Αλέξης Ιερωνυμάκης.

Οι κάτοικοι της περιοχής επαναλαμβάνουν το αίτημά τους να ληφθεί μέριμνα ώστε ο Σήφης να μείνει στην περιοχή σε ελεγχόμενο χώρο καθώς τις ημέρες των εορτών πολλοί είναι οι επισκέπτες που θέλουν τον δουν από κοντά.

Ο Σήφης προτιμά τις πάπιες, οι Κρητικοί ψστόσο γνωστοί και ως καλοί «οικοδεσπότες» σκέφτονται να του κάνουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι προσφέροντας του ένα κρητικό γουρουνόπουλο.
sknews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα