Ήξερα ότι η νύφη μου δολοφόνησε το γιο μου

Ξεσπά η μάνα του 45χρονου Κώστα Σάρρα για την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου...
για τη δολοφονία του γιου της. Το δικαστήριο έκανε την ανατροπή και «έσπασε» τα ισόβια επιβάλλοντας συνολικά 22 χρόνια στη δολοφόνο και σύζυγο του δράστη, Χρυσούλα Σάρρα.

«Όχι μία φορά ισόβια αλλά πέντε φορές θα έπρεπε να καταλήξει το δικαστήριο για αυτό που έκανε στο γιο μου. Αυτή η απόφαση δεν είναι λύτρωση για εμάς. Είναι δυνατόν να πάει το παιδί μου για ύπνο και εκείνη να τον σκοτώσει; Ζήτησε να βγει έξω υπό όρους, αλλά ευτυχώς
οι δικαστές δεν δέχτηκαν» λέει  η κυρία Σταυρούλα Σάρρα, μητέρα του άτυχου 45χρονου.

Η ποινή για την 35χρονη Χρυσούλα Σάρρα είναι 20 χρόνια συν άλλα δύο για παράνομη οπλοχρησία -οπλοφορία.

Το χρονικό της φρικτής δολοφονίας


Ήταν Μάρτιος του 2013 όταν το θύμα βρέθηκε νεκρό στο κρεβάτι με μια σφαίρα στο κεφάλι. Ακριβώς δίπλα του ήταν το πιστόλι με το οποίο φερόταν ότι είχε αυτοκτονήσει.
Όταν πέθανε ο 45χρονος η σύζυγός του πήρε τις δυο κόρες τους και βρέθηκαν στην Αθήνα για να μείνουν κοντά στην αδερφή της. Εννέα μήνες μετά η αστυνομία, συλλαμβάνει την Χρυσούλα Σάρρα, για την δολοφονία του συζύγου της. Σήμερα το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και γλίτωσε τα ισόβια.

Η οικογένεια όμως του 45χρονου πιστεύει στην ενοχή της και για αυτό άλλωστε υποστήριζαν την δολοφονία του γιου τους και όχι την εκδοχή της αυτοκτονίας.

«Αγαπούσε τόσο πολύ τα παιδιά του, που δεν θα έβαζε τέλος στη ζωή του. Δεν είχε κανέναν λόγο να το κάνει. Όταν μάθαμε ότι το παιδί μας αυτοκτόνησε, δεν το πιστέψαμε. Το μυαλό μας πήγε αμέσως σε εκείνη. Αφού κανένας άλλος δεν ήταν στο σπίτι. Ποιος άλλος θα το έκανε; πέρασαν εννέα ολόκληροι μήνες για να δικαιωθούμε», λέει η μητέρα του άτυχου 45χρονου.

Έστρεψαν τα εγγόνια εναντίον μας

Το μεγάλο παράπονο της μητέρας του 45χρονου είναι ότι πλέον δεν βλέπει τις δυο κόρες του γιου της.
«Δεν τα βλέπουμε τα παιδιά. Όταν σκότωσε το γιο μου, έφυγε από εδώ. Πήρε και τα παιδιά μαζί της. Νοίκιασε σπίτι σε περιοχή της Αθήνας, κοντά στην αδερφή της. Εννέα μήνες μετά, οι αστυνομικοί την συνέλαβαν για τη δολοφονία και τα παιδιά έμειναν στην αδερφή της. Τηλεφωνούμε στα παιδιά για να μάθουμε τι κάνουν και δεν μας μιλούν πια. Είπαν στα παιδιά, ότι η μαμά δεν φταίει σε τίποτα και ότι εμείς τους λέμε ψέμματα. Τα παιδιά στενοχωριούνται και δεν θέλουν να μας μιλούν. Μου είπαν: γιαγιά, μην μας ξαναπάρεις τηλέφωνο γιατί στενοχωριόμαστε. Η αδερφή της δεν μας μιλάει ούτε στο τηλέφωνο. Ούτε όμως στο δικαστήριο δέχτηκε να μας πει μια κουβέντα. Έστρεψαν τα παιδιά εναντίον μας. Εμείς όμως χάσαμε τον Κώστα μας», λέει η κυρία Σταυρούλα Σάρρα.

Η δικηγόρος της 35χρονης κυρία Έφη Ροδανάκη, μιλώντας στο protothema.gr τονίζει: «Σε πρώτη φάση καταφέραμε να σπάσουμε τα ισόβια. Στο Εφετείο πιστεύω ότι ή θα μειωθεί κατά το ήμισυ η ποινή ή θα αθωωθεί. Γιατί η πελάτισσά μου είναι αθώα. Όσον αφορά τα παιδιά, είναι πλέον 14 και 15 χρονών αντίστοιχα και αποφασίζουν μόνες τους».

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής κ. Γιώργος Λαφαζάνος μιλώντας στο protothema.gr , λέει: «Το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου αναγνωρίστηκε από τους ενόρκους. Με την απόφαση αυτή, αποκαλύφθηκε η αλήθεια και κατέρρευσε το σκηνοθέτημα της αυτοκτονίας που η ίδια η κατηγορούμενη είχε επινοήσει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα