Ανοικτά 8 Κυριακές το χρόνο τα εμπορικά καταστήματα

Ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα και την τελευταία Κυριακή του χρόνου, που φέτος πέφτει στις 28 Δεκεμβρίου,μετά από τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Έτσι μια ακόμη Κυριακή που θα λειτουργούν τα καταστήματα προστέθηκε στις  επτά Κυριακές το χρόνο που ήταν αρχικά. Πάντως, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επιχειρηματίες είναι διχασμένοι.

«Πιστεύω ότι είναι δικαίωμα των καταστηματαρχών να έχουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά. Από 'κει και πέρα ο κόσμος άμα θέλει ψωνίζει άμα δεν θέλει δεν ψωνίζει», είπε ένας καταναλωτής στην κάμερα του Star.

Ωστόσο, κάποιος άλλος υποστήριξε πως: «Καλό είναι και οι εργαζόμενοι να ξεκουράζονται. Γιατί έχουν οικογένειες, έχουν παιδιά.»

«Έχω παρατηρήσει κι εγώ σαν επιχειρηματίας ότι τις Κυριακές που είναι ανοιχτά τα καταστήματα υπάρχει μια δυναμική η οποία μπορεί να μας βοηθήσει σε βάθος χρόνου να καλύψουμε κάποιες από τις υποχρεώσεις μας. Αν δεν έχει δουλειά νομίζω ότι δεν θα μπορέσει να κρατηθεί αυτό το μέτρο. Δηλαδή μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείνουν γιατί δεν αντέχουν να είναι 12 ώρες από το πρωί ως το βράδυ κάθε βδομάδα και να είναι ανοιχτά και την Κυριακή», ανέφερε στο Star, ένας επιχειρηματίας.

Πάντως, η ΕΣΕΕ απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή προς την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ζητώντας να αντικατασταθεί η μία από τις δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα με την τελευταία Κυριακή του χρόνου και να παραμείνουν επτά οι Κυριακές που θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα