Ελλάδα: 4 στα 10 παιδιά απειλούνται από φτώχεια

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από τον Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Ο αριθμός των ανηλίκων που απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό αγγίζει το 40%, ενώ, την ίδια στιγμή, αυξάνεται δραματικά και ο αριθμός των οικογενειών οι οποίες αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα επειδή αδυνατούν να τους προσφέρουν τα απαραίτητα.

Για αυτά τα θλιβερά στοιχεία ενημέρωσε την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο Γιώργος Μόσχος, Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

«Είναι σημαντικό τα παιδιά να μην απομακρύνονται από την οικογένεια για λόγους φτώχειας. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε άλλους μηχανισμούς υποστήριξης της οικογένειας που αδυνατεί να ανταποκριθεί οικονομικά και να ενισχυθεί ο θεσμός της αναδοχής ώστε τα παιδιά να ζουν μέσα σε περιβάλλον οικογενειακό αντί να προτάσσουμε την ιδρυματική μεταχείριση», τόνισε ο κ. Μόσχος.

Ο αριθμός των παιδιών που διαβιούν σε ιδρύματα ανέρχεται, σύμφωνα με καταγραφή που έχει ξεκινήσει ο Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στα 3.000. Εκτιμάται, δε, πως είναι μεγαλύτερος εάν συμπεριληφθεί και ο αριθμός των ανηλίκων που ζουν σε ιδρύματα λόγω φτώχειας...

imerisia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα