Οι γυναίκες αράχνες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δύο αδίστακτων γυναικών, οι οποίες ανταποκρίνονταν σε αγγελίες ηλικιωμένων αντρών που ζητούσαν είτε συντροφιά είτε βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού, πήγαιναν στα διαμερίσματά τους και τελικά τους... νάρκωναν ρίχνοντας υπνωτικά στον καφέ ή τον χυμό τους προκειμένου να τους «γδύσουν», έδωσε στη δημοσιότητα το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης.

Οκτώ ληστείες
Οι δύο Ρομά συγγενείς, ηλικίας 33 και 41 ετών, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και κατηγορούνται για οκτώ ληστείες εις βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Πρόκειται για την Ειρήνη Λαζάρου, του Ανδρέα και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1981 στη Νίκαια και τη Βαρβάρα Λαζάρου, του Ανδρέα και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα.

Η χρονικής διάρκειας έξι μηνών δημοσιοποίηση αποσκοπεί, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, στην προστασία των πολιτών αλλά και στη διερεύνηση της συμμετοχής των συλληφθέντων σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους αριθμούς 2106411111 της Ασφάλειας και 2106476195 και 210-6476541 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τελευταίο τρίμηνο οι δύο γυναίκες εντόπιζαν ηλικιωμένους άντρες, οι οποίοι μέσω αγγελιών ζητούσαν γνωριμία, επικοινωνούσαν μαζί τους και πήγαιναν στα σπίτια τους. Εκεί έριχναν υπνωτικές ουσίες στον καφέ, στον χυμό ή στο νερό που έπιναν τα ανυποψίαστα θύματά τους, με αποτέλεσμα να χάνουν τις αισθήσεις τους! Επειτα άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα, βιβλιάρια τραπεζών, κινητά τηλέφωνα και ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η συγκεκριμένη πρακτική έθετε σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των θυμάτων, αφού σε όλες τις περιπτώσεις παρέμειναν αναίσθητοι για πολλές ώρες, ενώ ορισμένοι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο! Οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, απόπειρες ληστειών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, σύσταση συμμορίας και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα