Μυστήριο! Εξαφανίζονται θησαυροί από θυρίδες

ΜΥΣΤHΡΙΟ καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίζονται «θησαυροί» μέσα από τις θυρίδες του κεντρικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, όπως καταγγέλλουν πλέον ο ένας μετά τον άλλον πελάτες της τράπεζας.

Ο κατάλογος καταγγελιών μεγαλώνει και οι πολίτες ανησυχούν, καθώς στις εισαγγελικές Αρχές έφτασε και νέα, η τέταρτη μέσα σε λίγους μήνες! Η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ, ενώ η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει έρευνες προσπαθώντας να εξακριβώσει την ορθότητα των καταγγελιών και από τη στιγμή που ευσταθούν, να εντοπίσει άμεσα τους υπαιτίους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ως μάρτυρες εξετάζονται όλοι οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος, οι εργαζόμενοι αλλά και αυτοί που έχουν συνταξιοδοτηθεί αλλά εργάζονταν το επίμαχο διάστημα κατά το οποίο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έκανε φτερά το περιεχόμενο των θυρίδων.

Την ώρα που, σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων των τραπεζών, οι θυρίδες παρέχουν τη μεγίστη ασφάλεια, οι καταγγελίες για απώλεια του πολύτιμου περιεχομένου τους από το συγκεκριμένο υποκατάστημα προκαλούν μεγάλη αναστάτωση σε όσους έχουν ή σκέφτονται να αποκτήσουν θυρίδα.

Στην Εισαγγελία

Ο τέταρτος πελάτης που πέρασε πρόσφατα το κατώφλι της Εισαγγελίας κατήγγειλε ότι ανακάλυψε έκπληκτος πως τα κοσμήματα, τα μετρητά και τα τιμαλφή που είχε αποθηκεύσει στη θυρίδα του έλειπαν. Ο ίδιος υπέβαλε μήνυση και η δικογραφία διαβιβάστηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας που έχει αναλάβει την έρευνα και για τις τρεις άλλες μηνύσεις που έχουν υποβληθεί.

«Η έρευνα συνεχίζεται και ακόμη δεν έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα» ήταν το μόνο σχόλιο που έκανε στην «Espresso» ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας. Ενας από τους τρεις πολίτες που έκαναν αρχικά καταγγελία είχε δηλώσει -ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία του- ότι είχε βάλει μέσα στη θυρίδα χρήματα και κειμήλια μεγάλης συναισθηματικής αξίας: «Οταν κάποια στιγμή την ανοίξαμε, διαπιστώσαμε ότι εκτός από μερικά πράγματα ευτελούς αξίας, όλα τα υπόλοιπα είχαν χαθεί. Ζητήσαμε από την τράπεζα να μας πει τι έγινε, αλλά απάντηση δεν πήραμε. Είμαι ευυπόληπτος πολίτης. Δεν είμαι τρελός να ξυπνήσω ένα πρωί και να εκβιάζω μια τράπεζα». Από την πλευρά της, η τράπεζα μέσω του εκπροσώπου της τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν είχε επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει τις καταγγελίες και την έρευνα. Σύμφωνα με τον ίδιον, η τράπεζα δεν γνωρίζει το περιεχόμενο μιας θυρίδας, ενώ ο χώρος όπου βρίσκονται οι θυρίδες δεν βιντεοσκοπείται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα