Αλλαγές στα Μέσα Μεταφοράς: Αγοράστε εισιτήρια από το κινητό!

Με μια νέα εφαρμογή, οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς όπου κι αν βρίσκονται, μπορούν να αγοράζουν τα εισιτήριά τους, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν σε ουρές ή να αναζητούν τα σημεία πώλησής τους.

Με τη δωρεάν εφαρμογή mobile ticketing, που ονομάζεται “TfA tickets”, είναι πλέον δυνατή η έκδοση εισιτηρίων σε όλα τα Μέσα των Συγκοινωνιών Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης του πιλοτικού προγράμματος, στην εφαρμογή θα είναι διαθέσιμα όλα τα εισιτήρια με διάρκεια ίση ή μικρότερη των 5 ημερών.

Το «έξυπνο» κινητό ή το tablet μετατρέπεται σε εισιτήριο, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία, για μια μόνο φορά: εγγραφή στο σύστημα (προαιρετικά), καταχώρηση των στοιχείων της κάρτας και αγορά με ασφάλεια και ευκολία των εισιτηρίων. Από τη δεύτερη φορά, το μόνο που χρειάζεται για τη διεκπεραίωση όλων των μελλοντικών συναλλαγών είναι η εισαγωγή του κωδικού επιβεβαίωσης (CVV) της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας.

Μετά την αγορά, η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες να αποθηκεύσουν τα εισιτήρια που έχουν αγοράσει και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν, είναι η ενεργοποίηση του κατάλληλου εισιτηρίου πριν την επιβίβαση. Δύο λεπτά μετά την ενεργοποίηση, τα εισιτήρια θεωρούνται πλέον επικυρωμένα. Για την ενεργοποίηση, δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η εφαρμογή TfA tickets είναι διαθέσιμη για φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα και tablets) με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS.

Για λειτουργικό Android αναζητήστε την εφαρμογή στο GooglePlay. Στο πεδίο αναζήτησης εισάγετε TfA tickets ή εισιτήρια ΟΑΣΑ.

Για λειτουργικό iOS της Apple αναζητήστε την εφαρμογή AppStore. Στο πεδίο αναζήτησης εισάγετε TfA tickets ή Συγκοινωνίες Αθηνών. Ακολούθως εγκαταστήστε την εφαρμογή TfA tickets .

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα