Η Αμφίπολη σαρώνει στο Google

Την πρωτιά στην λίστα της Google με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις κατά τη διάρκεια του 2014 πήρε η Αμφίπολη! Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στον τύμβο Καστά κέρδισαν το ενδιαφέρον των χρηστών του ίντερνετ που, όπως αποδεικνύεται, έγραφαν σαν «τρελοί» στη μηχανή αναζήτησης τη λέξη «Αμφίπολη» προκειμένου να ενημερώνονται για τις εξελίξεις της ανασκαφής στο ταφικό μνημείο. Το μεγαλείο της Αμφίπολης άρχισε να ξεδιπλώνεται σταδιακά από τον περασμένο Αύγουστο και για μήνες παρέμενε στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Η Google έδωσε επίσης στη δημοσιότητα μια λίστα με τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις των Ελλήνων σε ό,τι αφορά προσωπικότητες. Σε αυτήν κυριαρχούν δύο πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή: οι ηθοποιοί Robbin Williams και Σάκης Μπουλάς.

Παράλληλα με τις αρχαιολογικές ανασκαφές στον τύμβο Καστά, γεγονότα που επίσης μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου είναι οι κάλπες για την αυτοδιοίκηση, οι ευρωεκλογές, η Eurovision και το Μουντιάλ. Στις δέκα θέσεις της σχετικής λίστας υπάρχουν τέσσερα αποτελέσματα που σχετίζονται με τις εκλογές («Εκλογές 2014», «πού ψηφίζω», «ypes» και «αποτελέσματα εκλογών»), ενώ η ΝΕΡΙΤ φιγουράρει στην τρίτη θέση. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Eurovision, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και το νέο κινητό της Apple, το IPhone 6.

Ψηλά στη λίστα βρέθηκε μετά το σοβαρό ατύχημά του ο πιλότος της Formula 1 Michael Schumacher, αλλά και η τρανσέξουαλ τραγουδίστρια με τα μούσια Conchita Wurst, που χάρισε στην Αυστρία την πρωτιά στη Eurovisiοn. Μεταξύ των προσώπων που είχαν τα περισσότερα «κλικ» είναι η οσκαρική ηθοποιός Jennifer Lawrence, ο αείμνηστος Αντώνης Βαρδής, η αδικοχαμένη αθλήτρια Αννα Πολάτου και η Τζένη Βάνου.

Ουκ ολίγες φορές οι Ελληνες «χτύπησαν» στο Google τις λέξεις «ΕΝΦΙΑ» και «κοινωνικό μέρισμα», ενώ αναζήτησαν στο δημοφιλές «ψαχτήρι» και πολλές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, όπως «Μπρούσκο», «Κάτω Παρτάλι» και «Ονειρο ήταν». Οπως σημειώνει η εταιρία, τα αποτελέσματα βασίζονται στη διερεύνηση και την ανάλυση δισεκατομμυρίων ερωτημάτων που γίνονται κάθε χρόνο μέσω της μηχανής αναζήτησης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα