Στα χέρια της Αστυνομίας οι συμμορία που μπήκαν σε Γαληνέα, Αλιφέρη και Δήμου

Τέλος στους εφιάλτες επώνυμων πολιτών, μεταξύ των οποίων οι γνωστές ηθοποιοί Νόνικα Γαληνέα και Μαρία Αλιφέρη, αλλά και η τραγουδίστρια Ελένη Δήμου, φαίνεται πως βάζει η εξάρθρωση μιας από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες κακοποιών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια.

Πρόκειται για Γεωργιανούς που είχαν «χτυπήσει» περισσότερα από 50 σπίτια εύπορων πολιτών, ακόμη και στα πιο καλά φρουρούμενα σημεία της Αθήνας. Μεταξύ αυτών ήταν η κατοικία εν ενεργεία υπουργού, πολύ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, στους Αμπελόκηπους, όπου οι περιπολίες είναι 24ωρες όχι μόνο από Ελληνες αστυνομικούς αλλά και από πράκτορες του FBI! Μάλιστα εξετάζεται αν οι κακοποιοί έχουν σχέση με τους περιβόητους «ληστές με το ατμοσίδερο» που έχουν βασανίσει απάνθρωπα αρκετά θύματά τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας προχώρησαν σε ευρεία επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής και έχουν συλλάβει έναν Γεωργιανό, ενώ έχουν προσαχθεί ακόμα τρεις ομοεθνείς του, οι οποίοι εξετάζονται. Σήμερα αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις, καθώς ως αργά χθες τη νύχτα η υπόθεση ήταν ακόμα υπό έρευνα.

Με την ίδια μέθοδο

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συμμορία των Γεωργιανών έχει διαρρήξει πάνω από 50 σε σπίτια επώνυμων και εύπορων πολιτών χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια μέθοδο. Παρακολουθούσαν το σπίτι και αφού τρύπωναν στο εσωτερικό από ανασφάλιστα παράθυρα, άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις νάρκωναν τα θύματά τους, ενώ εκείνα κοιμούνταν!

Στο τραπέζι των ερευνών έχουν «πέσει» οι διαρρήξεις που σημειώθηκαν στο σπίτι της γνωστής ηθοποιού Νόνικας Γαληνέα, στην εξαιρετικά φυλασσόμενη περιοχή πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο τον περασμένο Αύγουστο με λεία 70.000 ευρώ και κοσμήματα τεράστιας αξίας, στο σπίτι της ηθοποιού Μαρίας Αλιφέρη στην Αγία Παρασκευή πριν από λίγες μέρες, καθώς και στη μονοκατοικία της γνωστής τραγουδίστριας Ελένης Δήμου στο Πόρτο Ράφτη το περασμένο καλοκαίρι.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιος από τους προσαχθέντες ή ακόμα και ο συλληφθείς Γεωργιανός να έχει σχέση με την συμμορία η οποία βασανίζει τα θύματά της με πυρακτωμένο οικιακό σίδερο, καθώς και αυτή η σπείρα αποτελείται από ομοεθνείς τους. Δεν αποκλείεται μάλιστα να πρόκειται για δύο σπείρες που λειτουργούν ως «συγκοινωνούντα δοχεία». Αλλο ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι τα μέλη της συμμορίας να έπαιρναν πληροφορίες από συμπατριώτισσές τους που δούλευαν στα σπίτια-στόχους ως οικιακές βοηθοί. Μάλιστα δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα σε πολλές περιπτώσεις να έστελναν τις γυναίκες επί τούτου να εργαστούν στα συγκεκριμένα σπίτια, με σκοπό να τους παράσχουν πληροφόρηση για τους χώρους όπου βρίσκονταν μετρητά, τιμαλφή ή και χρηματοκιβώτια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα