Μένης Κουμανταρέας: Ο δολοφόνος του έφυγε παίρνοντας....

Η αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος του Μένη Κουμανταρέα έφυγε παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά του διαμερίσματος του συγγραφέα στην πολυκατοικία της οδού Ζακύνθου στην Κυψέλη, εκτός από τα ελάχιστα χρήματα που είχε στις τσέπες του, αποτελεί άλυτο γρίφο για τους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί το έκανε, αφού δεν κλείδωσε την πόρτα όταν εγκατέλειψε το σπίτι, αλλά απλώς την τράβηξε και έκλεισε. Οταν διαπιστώθηκε πως ο άνθρωπος που στραγγάλισε τον 83χρονο πεζογράφο είχε πάρει τα κλειδιά του, οι άνδρες της Ασφάλειας ερεύνησαν σε μεγάλη ακτίνα από το σπίτι του Μένη Κουμανταρέα, με το σκεπτικό ότι τα πέταξε φεύγοντας. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. «Σίγουρα κάποιο μυστικό έκρυβαν τα κλειδιά, το οποίο γνώριζε και ο δράστης. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τα άρπαζε από το θύμα, αφού δεν τα χρησιμοποίησε για να κλειδώσει την πόρτα. Εξετάσαμε και το ενδεχόμενο ο συγγραφέας να έκρυβε χρήματα ή κοσμήματα σε κάποια θυρίδα τράπεζας, χωρίς να προκύψουν όμως τέτοιες ενδείξεις» αποκάλυψε στην «Espresso» αξιωματικός που συμμετέχει στην έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου.

Την ίδια ώρα, παραμένει άφαντος από τα στέκια του κέντρου της Αθήνας ο Ρουμάνος (;) «Πολ», με τον οποίο ο Μένης Κουμανταρέας φέρεται ότι είχε ραντεβού το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου.

Συνάντηση

Για το ραντεβού αυτό ο συγγραφέας είχε μιλήσει στον φίλο του Θάνο Φωσκαρίνη προτού ανέβει στο διαμέρισμά του για να πάρει τα φάρμακά του, ωστόσο δεν προσδιόρισε αν η συνάντηση θα γινόταν σε κάποιο κατάστημα της πλατείας Βικτωρίας, σε εξωτερικό χώρο ή κάπου αλλού. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα από τις κάμερες ασφαλείας άτομα που συγκεντρώνουν χαρακτηριστικά σαν αυτά του «Πολ», τα πλήρη στοιχεία ταυτότητάς του οποίου δεν είναι γνωστά, ενώ επιδίωξη είναι να βρουν και τον τόπο διαμονής του.

Στο μεταξύ, ένας άλλος νεαρός από την Αλβανία προσήλθε στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για τις επαφές του με τον άτυχο συγγραφέα. Ο συγκεκριμένος νεαρός φαίνεται ότι επιβεβαίωσε τις συναντήσεις του με τον Μένη Κουμανταρέα, οι οποίες κινούνταν στο πλαίσιο των φιλικών επαφών. Οι αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχουν συλλέξει δείγματα γενετικού υλικού από τον λαιμό του θύματος και από σημεία που μόνο ο δράστης θα μπορούσε να έχει έρθει σε επαφή μαζί του και περιμένουν να τα συγκρίνουν με κάποιο αντίστοιχο που θα ταυτοποιήσει τον δολοφόνο. Στον κύκλο επαφών του συγγραφέα υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που έχουν καταθέσει για τις σχέσεις τους, καθώς και άλλα με τα οποία συναντιόταν συχνά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα