Αμφίπολη: Σήμερα νέες ανακοινώσεις, υπάρχουν νέα στοιχεία;

Η Αμφίπολη ακόμη συνεχίζει να προκαλέι την αγωνία και το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Σήμερα αναμένονται νέες ανακοινώσεις. Η  έρευνα στον τύμβο της Αμφίπολης δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της γεωφυσικής διασκόπησης που πραγματοποιεί η επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εάν η διασκόπηση καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν και άλλα σημεία που θα πρέπει να επικεντρωθεί η αρχαιολογική σκαπάνη τότε θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των επιστημόνων.

Σήμερα το πρωί στις 11:00 στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση της πορείας των ανασκαφικών εργασιών και της έρευνας των επιστημόνων για τον τύμβο της Αμφίπολης.


Στην εκδήλωση η επικεφαλής της ανασκαφής και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Αικατερίνη Περιστέρη θα παραχωρήσει ομιλία με θέμα «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)». Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η κυρία Περιστέρη θα δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα για την Αμφίπολη και εάν θα αποκαλύψει τα μυστικά και συγκεκριμένα τον «ένοικο» του εντυπωσιακού ταφικού μνημείου.

Παράλληλα στην ίδια εκδήλωση θα δώσει ομιλία ο αρχιτέκτονας, Μιχ. Λεφαντζής με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις» και ο πολιτικός μηχανικός, Δημ. Εγγλέζος με θέμα: «Ο ρόλος του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης και ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, αρχαιολόγος, Νίκος Σταμπουλίδης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα