Αρετή Τσοχατζοπούλου: Σα να ήμουν μια ολόκληρη ζωή στη φυλακή

Εκτός φυλακής είναι από το μεσημέρι η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία εμφανίστηκε συγκινημένη και καταπονημένη κατά την αποφυλάκισή της. Το δικαστήριο αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημά της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής, σε αντίθεση με την Βίκυ Σταμάτη, η οποία παραμένει κρατούμενη.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου ξέσπασε σε δάκρυα χαράς, μην μπορώντας να πιστέψει ότι τη χωρίζουν μόλις λίγα μέτρα από την ελευθερία. Στις 14.30 το μεσημέρι εμφανώς ταλαιπωρημένη πέρασε την έξοδο των φυλακών Ελαιώνα, έπειτα από δυόμιση χρόνια εγκλεισμού με την κατηγορία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, από μίζες για τα εξοπλιστικά.

«Είναι δύσκολα, δεν είναι εύκολο, αλλά είναι κάτι που σίγουρα σε στιγματίζει. Μετά από δυόμιση χρόνια, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη που μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι κοντά στα παιδιά μου και να περάσω αυτά τα Χριστούγεννα, τα πρώτα μετά από δυο χρόνια μαζί τους» είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει επιστρέψει τέσσερα ακίνητα στο ελληνικό δημόσιο, ενώ ρόλο στην απόφαση των δικαστών φαίνεται να έπαιξε και το γεγονός ότι είναι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, ένα από τα οποία έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Όσο για το αν θα έλεγε κάτι στον Άκη Τσοχατζόπουλο, η κόρη του απάντησε: «Το τι θα πω στον κύριο Τσοχατζόπουλο, είναι πατέρας μου, θα του το πω η ίδια» και δεν έκανε κανένα σχόλιο για την Βίκυ Σταμάτη. Το μόνο που επεσήμανε ήταν: «Για όσους είναι μέσα στη φυλακή είναι οδυνηρό»

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου δήλωσε επίσης με τρεμάμενη φωνή: «Αισθάνομαι σα να ήμουν μια ολόκληρη ζωή στη φυλακή. Είναι οι στιγμές που εκτιμάς τους φίλους σου τους πραγματικούς», αφού γνωστοί και φίλοι ήταν αυτοί που συγκέντρωσαν το ποσό των 30.000 ευρώ, έτσι ώστε να πληρωθεί η εγγύηση για την αποφυλάκισή της.

Η αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου που έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη,  ισχύει μέχρι την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Της έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα