Το πρώτο υδατοδρόμιο στον λιμένα Κέρκυρας

Την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στη χώρα μας, στον λιμένα Κέρκυρας, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης, επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, ανοίγοντας τον δρόμο των αδειοδοτήσεων, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η υλοποίησή τους στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη περιφερειακή ανάπτυξη, στην ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, καθώς και στις θετικές επιδράσεις στον τουρισμό σε αυτή την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νοτιοδυτικό τμήμα του λιμένα που περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις και πλωτό προβλήτα, ενώ η μέγιστη συχνότητα θα είναι 10 πτήσεις υδροπλάνων ημερησίως. Επίσης, προβλέπεται εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης, αλλά και η αναδιαμόρφωση Οδικού Κόμβου στην ανατολική είσοδο του Λιμένα.

«Μέσα από αυτή την αδειοδότηση δίνουμε το πράσινο φως για τη δημιουργία όλων των υδατοδρομίων στην επικράτεια, έχοντας πλέον διαμορφώσει όλη την απαιτούμενη διαδικασία» επισήμανε ο υπουργός ΠΕΚΑ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του και συμπλήρωσε: «γίνεται πράξη η στήριξη της επενδυτικής πρωτοβουλίας και η διαμόρφωση ενός άλλου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα, που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Παράλληλα, όπως είπε, η δημιουργία των υδατοδρομίων σε ορισμένα νησιά της χώρας που δεν διαθέτουν κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές, θα συνεισφέρει σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως μεταφορά ασθενών και αγαθών, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι «τα αιτήματα ενδιαφερομένων εταιρειών επίσης τα προωθούμε για να υλοποιηθούν άμεσα όλες οι επενδύσεις υδατοδρομίων στη χώρα».

Τέλος, με αφορμή την υπογραφή της απόφασης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου, πραγματοποίησε συνάντηση με την υφυπουργό Πολιτισμού, 'Αντζελα Γκερέκου, τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη, την ενδιαφερόμενη εταιρεία υδροπλάνων, καθώς και τον Καναδό Πρέσβη, Robert Peck.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της, Τάσο Γκόβα, παρουσίασε όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων και τους στόχους της, ώστε τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας.

Φορέας του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα