Ελεύθερη η Αρετή! Λιπόθυμη η Βίκυ!

Σε λυγμούς ξέσπασε από τη χαρά της η Αρετή Τσοχατζοπούλου και έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα της Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώ κι εκείνος έσπευσε να τη φιλήσει, μόλις άκουσαν την ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που άναψε το πράσινο φως για την αποφυλάκισή της κάνοντας δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Την ίδια στιγμή οι οικείοι της χειροκροτούσαν παρατεταμένα στο ακροατήριο του δικαστηρίου.

«Ακόμη και τώρα δεν το πιστεύω! Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου» ήταν οι πρώτες δηλώσεις της.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου και η Βίκυ Σταμάτη -κατηγορούμενες και οι δύο για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών και καταδικασθείσες πρωτόδικα σε 12ετή κάθειρξη- έχουν διαφορετικό λόγο η καθεμία για να θυμούνται τη χθεσινή μέρα στο υπόλοιπο της ζωής τους. Για την πρώτη σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα έξω από τη φυλακή και δίπλα στα παιδιά της, ενώ για τη δεύτερη αποτελεί ακόμη ένα «κεφάλαιο» της πολυτάραχης ζωή της με τον άλλοτε κραταιό άντρα της πολιτικής, το οποίο θα της προκαλεί θλίψη!

Τα μέλη του δικαστηρίου έκαναν δεκτό με ψήφους 3 έναντι 2 το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Αρετής Τσοχατζοπούλου, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Επιπλέον, της επέβαλαν χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ (για τα οποία θα γίνει έρανος, σύμφωνα με τον συνήγορό της!). Αντιθέτως, απορρίφθηκε ομόφωνα το αντίστοιχο αίτημα της Βίκυς Σταμάτη, με το οποίο η σύζυγος του πρώην υπουργού και βασικού κατηγορουμένου στη δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη επικαλούμενη ψυχολογικά προβλήματα.

Η εισαγγελική πρόταση

Το δικαστήριο ταυτίστηκε με την εισαγγελική πρόταση για την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με την οποία η 51χρονη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, καθώς έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής και έχει επιστρέψει στο Δημόσιο τα επίδικα ακίνητα. Ελαβε, επίσης, σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει το μικρότερο από τα τρία ανήλικα παιδιά της, που ζουν με μία οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη και άρρωστη μητέρα της, έχει ανάγκη τη μητέρα του. Από την πλευρά του ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της και πρόσθεσε πως θα γίνει έρανος προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό της εγγύησης, δηλαδή τα 30.000 ευρώ! Σημείωσε επίσης πως η εντολέας του έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα και έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της καθαρίζοντας τουαλέτες στις φυλακές.

ΕΝΘΕΤΟ: Η Σταμάτη λιποθύμησε

Η Βίκυ Σταμάτη κατέρρευσε στο Δρομοκαΐτειο όταν πληροφορήθηκε ότι απορρίφθηκε για τέταρτη φορά η αίτησή της για αποφυλάκιση! Σύμφωνα με τον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση, μόλις της μετέφερε τα δυσάρεστα νέα ότι θα παραμείνει στη φυλακή, εκείνη λιποθύμησε. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο γνωστός δικηγόρος έδωσε ακόμη πιο δραματικό τόνο στη χθεσινή απόφαση, επισημαίνοντας πως ισοδυναμεί με προσωπική εξόντωση της Βίκυς Σταμάτη και αποσκοπεί (όπως άφησε να εννοηθεί) στο να ασκηθούν πιέσεις στον Ακη Τσοχατζόπουλο. «Είναι άδικο να μεγαλώνει ένα παιδί ορφανό και να καταδικάζεται μία γυναίκα χωρίς να φταίει για να πιεστούν κάποιοι για να μιλήσουν» κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη, με το οποίο ζητούσε να ανασταλεί η εκτέλεση της 12ετούς κάθειρξης που της επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Οι δικαστές, κάνοντας δεκτή την αρνητική εισήγηση των εισαγγελέων της έδρας, έκριναν ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται η κατηγορούμενη αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα