Πάτρα: Στη φυλακή ο πατέρας που βίασε την ανήλικη κόρη του

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο αδίστακτος πατέρας που βίασε την κόρη του έσα στο αυτοκίνητό του, στην Κάτω Αχαΐα Πατρών. Ο 53χρονος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πύργου σε ποινή κάθειρξης 32 ετών για βιασμό και αιμομιξία (κακουργήματα), καθώς και για ασέλγεια (πλημμέλημα). Τα 25 από αυτά είναι εκτιτέα και η έφεση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε όσα κατήγγειλε η 19χρονη σήμερα κόρη του και δεν δέχτηκε ελαφρυντικά για τον 53χρονο, ο οποίος είχε δικαστεί και στο παρελθόν για άλλον βιασμό (!) και είχε κατηγορηθεί για διάφορες αξιόποινες πράξεις. Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι η 14χρονη τότε κοπέλα είναι μυθομανής και η καταγγελία αβάσιμη. Ομως ο παιδοψυχολόγος και η ειδική ψυχολόγος που είχαν εξετάσει το κορίτσι εκείνη την εποχή εκτίμησαν πως η ανήλικη έλεγε την αλήθεια κι έτσι δικαστές και ένορκοι δεν αποδέχθηκαν τον ισχυρισμό των συνηγόρων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έπειτα από ένα πανηγύρι στην Κάτω Αχαΐα η ανήλικη γέμισε εξανθήματα και ο πατέρας της την πήγε με το αυτοκίνητό του στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου οι γιατροί τής έγραψαν φαρμακευτική αγωγή. Κατά την επιστροφή τους ο πατέρας της σταμάτησε το όχημα στον δρόμο δίπλα από την εθνική οδό Πύργου - Πατρών, κατέβασε τις ασφάλειες και, σύμφωνα με τη μικρή, τη βίασε.
Ο βιασμός της κοπέλας έγινε στις 29 Αυγούστου του 2009, αλλά έσπασε τη σιωπή της ύστερα από μήνες. Αποκάλυψε όσα της συνέβησαν σε δύο καθηγήτριές της και στη μητέρα της, η οποία έκανε καταγγελία το 2011.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα