Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο Μικρολίμανο

Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης σε διαμέρισμα στην οδό Αγίας Λαύρας στο Γουδί ο Αλβανός δράστης της επίθεσης σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο κακοποιός βρισκόταν στο διαμέρισμα του συνεργού του και εντοπίστηκε μέσω του κινητού του τηλεφώνου, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν ομάδες των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας.

Η ΕΛ.ΑΣ αναζητούσε τα ίχνη του δράστη αρκετές εβδομάδες πριν την επίθεση του Σαββάτου, που είχε σαν αποτέλεσμα των τραυματισμό 15 ατόμων.

Κι αυτό, διότι ο 31χρονος είχε ήδη ταυτοποιηθεί ως ο δράστης τουλάχιστον δύο παρόμοιων ένοπλων επιθέσεων σε μπαρ και καφενεία του κέντρου της Αθήνας. Αποκαλύπτεται μάλιστα ότι σε parking του κέντρου είχε εντοπιστεί το νοικιασμένο Ford Maverick που ο 31χρονος είχε χρησιμοποιήσει σε μια τουλάχιστον από τις επιθέσεις του, την 31η Οκτωβρίου, σε καφέ - μπαρ του Μεταξουργείου. Αν και αστυνομικοί «παγίδευσαν» το αυτοκίνητο, περιμένοντας τον 31χρονο να εμφανιστεί, αυτό ουδέποτε συνέβη. Προκύπτει ακόμα ότι ο 31χρονος, που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για διαρρήξεις και κλοπές, μετά την αποφυλάκισή του το περασμένο καλοκαίρι δεν έδωσε το παρόν -ως όφειλε- την 1η Νοεμβρίου στις αστυνομικές υπηρεσίες Χανίων, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Ο 31χρονος συνελήφθη αρχικά και φυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2009 για τρεις κλοπές από σπίτια στη Μυτιλήνη. Τον περασμένο Αύγουστο αποφυλακίστηκε και αμέσως μετά φέρεται να είχε συμμετοχή σε επεισόδιο έξω από νυχτερινό κέντρο «Κάβος» στην οδό Μιχαλακοπούλου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 31χρονος είχε διαπληκτιστεί με θαμώνες του καταστήματος και μόλις αποχώρησε πυροβόλησε στον αέρα με πιστόλι για εκφοβισμό. Μερικές εβδομάδες αργότερα, τη νύχτα της 6ης Οκτωβρίου ως φαίνεται άνοιξε πυρ εναντίον καφενείου στην οδό Αριστοτέλους στον Αγ. Παντελεήμονα, δίχως πάντως να υπάρξουν θύματα. Δεν συνέβη το ίδιο την 31η Οκτωβρίου όταν μέσα από το νοικιασμένο Ford Maverick πυροβόλησε εναντίον καφέ - μπαρ στη συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης στο Μεταξουργείο τραυματίζοντας θανάσιμα 44χρονο θαμώνα. Στη συγκεκριμένη αιματηρή επίθεση, την οποία αστυνομικοί αποδίδουν σε διαπληκτισμό του με τον υπεύθυνο του καταστήματος, ο 31χρονος συνοδευόταν από συνεργό του.

Κάτι παρόμοιο φέρεται να συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Μικρολίμανο. Ο 31χρονος πήγε στο νυχτερινό κέντρο και κάθισε σε τραπέζι μαζί με δύο κοπέλες, μια χορεύτρια και την εξαδέλφη της, στις οποίες κέρασε τα ποτά. Οταν αργότερα προσπάθησε να φύγει από το μαγαζί συνοδευόμενος από τη μία από αυτές, δημιουργήθηκε ένταση. Αποχώρησε αλλά επέστρεψε με το καλάσνικοφ και γάζωσε τους θαμώνες αδιακρίτως. Οι κάμερες ασφαλείας διπλανού καταστήματος έχουν καταγράψει τρία αυτοκίνητα να απομακρύνονται από το σημείο ελάχιστα λεπτά μετά την επίθεση. Πιθανολογείται ότι σε ένα από αυτά επέβαινε ο 31χρονος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα