Μικρολίμανο: Άφαντος ο μακελάρης, τι βρήκαν στο δωμάτιο του, τι σχεδίαζε

Σε ξενοδοχείο απέναντι από το μπαρ που έσπειρε τον πανικό σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο πυροβολώντας με καλάσνικοφ και τραυματίζοντας 11 άτομα διέμενε  ο 31χρονος αλβανικής καταγωγή.

Οι διωκτικές αρχές έχουν αποδυθεί σε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του, καθώς εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Ωστόσο, η έρευνα είναι μέχρι τώρα άκαρπη. Η αστυνομία ερευνά σπίτια και πιθανά κρησφύγετα που μπορεί να χρησιμοποίησε ο δράστης, αλλά και οι πιθανοί συνεργοί του. Σήμερα το πρωί αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε ξενοδοχείο στον Πειραιά όπου φέρεται να διέμενε ο αλβανός μακελάρης και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κλαμπ.

'Ενοικος του ξενοδοχείου ενημέρωσε την ιδιοκτησία ότι αναγνώρισε χθες από τη φωτογραφία που έχει δημοσιοποιηθεί, το πρόσωπο του μακελάρη και ειδοποίησε αμέσως την Ασφάλεια.


Στο δωμάτιο που φέρεται να διέμενε ο δράστης έγινε έρευνα παρουσία εισαγγελέα και βρέθηκαν γεμιστήρες για καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου αναγνώρισαν σε φωτογραφία τον 31χρονο από την Αλβανία και ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι διέμενε από την Πέμπτη έως και χθες. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησαν εξονυχιστικά το δωμάτιο αναζητώντας στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσει στα ίχνη του δράστη και των συνεργών του.

Εκτιμάται πως ο 31χρονος βγαίνοντας από το κλαμπ πήγε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, πήρε το καλάσνικοφ που το είχε καλά κρυμμένο για να μην εντοπιστεί από τους υπαλλήλους όταν καθάριζαν το δωμάτιο και επέστρεψε στο μαγαζί σκορπώντας τον πανικό.

Επίσης οι αστυνομικοί εξετάζουν τη μαρτυρία για το χρονικό διάστημα διαμονής του στο ξενοδοχείο καθώς θεωρούν πιο πιθανό το σενάριο να διέφυγε με αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός του και είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά πριν την ένοπλη επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός εμφανίστηκε με πλαστή ταυτότητα και προπλήρωσε για 2 διανυκτερεύσεις και το Σάββατο αφού έγινε το μακελειό στο κλάμπ η αστυνομία δεν αποκλείει να επέστρεψε στο δωμάτιό του για να πακετάρει το καλάσνικοφ και να φύγει. Αυτό δεν μπορεί να διασταυρωθεί αφού ο ρεσεψιονίστ βάρδιας δεν ήταν εκείνη την στιγμή στο πόστο του αφού είχε βγει έξω να δει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Στο δωμάτιο, οι αστυνομικοί έχουν βρει γεμιστήρα από καλάσνικοφ και τα περισσότερα από τα προσωπικά του είδη που είχε όταν έμενε εκεί.

Εντός της ημέρας τα στοιχεία

Σήμερα αναμένεται να δοθούν επίσημα στη δημοσιότητα από την Αστυνομία η φωτογραφία και τα στοιχεία του 31χρονου από την Αλβανία ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου πυροβόλησε με καλάσνικοφ στην είσοδο νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στο Μικρολίμανο τραυματίζοντας 15 άτομα, κάποια εκ των οποίων σοβαρά.

Είχε προηγηθεί χθες τροπολογία από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου που έχει πάρει τον δρόμο για τη Βουλή και προβλέπει ότι πλέον θα επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας δράστη όταν αυτός κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Για το θέμα αυτό είχε στείλει επιστολή προς τον κ. Αθανασίου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας ζητώντας την αλλαγή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα