Να σταματήσει η παράνομη αστυνομική βία στην Ελλάδα

Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με την υπερβολική χρήση βίας και χημικών, ενώ αναφέρει την κακή χρήση των "λιγότερο θανατηφόρων όπλων" κατά διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των συμπλοκών που παρατηρούνται στις διαδηλώσεις.

Ακόμη,κάνει εκτενή αναφορά στην ανησυχητική κακομεταχείριση ορισμένων περαστικών, όπως και τις επιθέσεις εναντίον φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων από μέλη των σωμάτων ασφαλείας κατά τη διάρκεια και τη λήξη των διαδηλώσεων στην Αθήνα στις 13 και στις 17 Νοεμβρίου 2014.

Στη δημόσια δήλωσή του το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, τονίζει πως "οι πολυάριθμες καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας που ελήφθησαν επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει αναληφθεί ουσιαστική δράση από τις ελληνικές Αρχές για να αντιμετωπίσουν την κουλτούρα της κακομεταχείρισης και της ατιμωρησίας στην ελληνική αστυνομία".

Παράλληλα, η οργάνωση επισημαίνει ότι "ανησυχεί ιδιαίτερα από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις, οι οποίες, εκτός από τις επιπτώσεις για τα δικαιώματά τους στη σωματική ακεραιότητα και να είναι απαλλαγμένοι από κακομεταχείριση, έχει επιπρόσθετες αρνητικές επιπτώσεις στην ελευθερία της έκφρασης".

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές Αρχές να θέσουν τέρμα στην υπερβολική χρήση βίας από τα σώματα ασφαλείας και να εξασφαλίσουν πως οι δράστες θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα