Μικρολίμανο: Άφαντος ο δράστης. Διέρρευσε και η φωτογραφία του

Άφαντος παραμένει ο "μακελάρης" του Μικρολίμανου την ώρα που η αστυνομία "οργώνει" όλη την Ελλάδα για τον εντοπισμό του. Τα ξημερώματα του Σαββάτου άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 15 άτομα.

Οι έρευνες εστιάζονται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και εκτός Αθηνών, ενώ σε επιφυλακή είναι η αστυνομία στα σύνορα ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να διαφύγει από εκεί ο δράστης.

Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της φωτογραφία του δράστη, το όνομά του και βίντεο από το σημείο της αιματηρής επίθεσης.

Μπορεί επισήμως η Αστυνομία να περιμένει την Τρίτη, προκειμένου να δημοσιοποιήσει το όνομα και τη φωτογραφία του μανιακού Αλβανού μακελάρη, ωστόσο αστυνομικές πηγές λένε ότι στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ ο Αλβανός έχει καταχωρηθεί με δύο ονόματα:
- το πρώτο είναι το Armben Glodian και
- το δεύτερο είναι το Albert Bako.

Φέρεται να είναι γεννημένος το 1983 στην Αλβανία, όμως δεν αποκλείεται κανένα απο τα παραπάνω να μην είναι το πραγματικο του όνομα, κάτι που φαίνεται πως θα εξακριβωθεί τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, «διέρρευσε» και φωτογραφία του, που δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο, παρά την απαγόρευση δημοσιοποίησης.

Πηγές από την αστυνομία μιλούν για «μανιακό και άκρως επικίνδυνο» άτομο και έχει ζητηθεί άδεια από τον εισαγγελέα για να δοθούν στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του δράστη.

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της αιτίας, για την οποία η Εισαγγελία Πειραιά δεν έχει ακόμη ανάψει το πράσινο φως για την επίσημη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και των στοιχείων της ταυτότητας του επικίνδυνου δράστη.

Όπως μετέδωσε το Mega στο δελτίο ειδήσεων των 20:00, την Κυριακή, τα χέρια της αστυνομίας, αλλά και της Δικαιοσύνης, είναι «δεμένα» όσον αφορά στη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του καταζητούμενου κακοποιού.

Και αυτό, γιατί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η φωτογραφία δεν μπoρεί να δοθεί στη δημοσιότητα, εάν δεν έχει πρώτα κοινοποιηθεί στο δράστη.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο δράστης αναζητείται, είναι... προφανώς αδύνατο να του κοινοποιηθεί η δικαστική απόφαση για δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του. Έτσι, οι εισαγγελείς, μην μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, θυροκόλλησαν σήμερα, στην τελευταία γνωστή κατοικία του Αλβανού κακοποιού, στην πλατεία Αττικής, την εν λόγω απόφαση.

Πλέον, θα πρέπει να περιμένουν 48 ώρες, προκειμένου εκείνος να μην εφεσιβάλει την απόφαση, προκειμένου να δώσουν επισήμως στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σχέσεις με συμμορία αλλοδαπών, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία.

Οι έξι από τους 15 τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Οι υπόλοιποι εννέα νοσηλεύονται εκτός κινδύνου σε νοσοκομεία της Αττικής.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο, ανάμεσά τους και νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο.

Επίσης, δύο άτομα χειρουργήθηκαν στον θώρακα στο νοσοκομείο «Ερυθρός». Αλλα δύο άτομα, που τραυματίστηκαν από θραύσματα, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και στο Θριάσιο. Τέλος με διαμπερές τραύμα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα