Ανθρωποκυνηγητό για τον κακοποιό με το καλάσνικοφ στο Μικρολίμανο

Με εντατικούς ρυθμούς οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τα ίχνη του μανιακού  που τα ξημερώματα του Σαββάτου «γάζωσε» με καλάσνικοφ νυχτερινό μαγαζί στον Πειραιά.

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του: Πρόκειται για τον 31χρονο Αλβανό Μπάκο Αρμπέρ, ο οποίος φέρεται να έχει σχέσεις με κυκλώματα της νύχτας.

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του κακοποιού. Πληροφορίες λένε για έναν Αλβανό  πολύ επικίνδυνο κακοποιό, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010 στη Μυτιλήνη. Οι Αρχές έχουν κάνει έρευνες σε σπίτια στην Αττική χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.



Αναζητούν δυο ακόμα άτομα

Από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν την αιματηρή επίθεση, ο δράστης εμφανίζεται να συνοδεύεται από δυο ακόμα άτομα μέσα στο μαγαζί. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αρχών και οι δυο είναι σεσημασμένοι κακοποιοί και έχουν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν.

Το μακελειό σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε μετά από παρεξήγηση για μία κοπέλα. Έφυγε τα ξημερώματα από το νυχτερινό κέντρο μέσα στο οποίο διασκέδαζαν περίπου 120 άτομα, επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά μ' ένα καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως του θαμώνες φωνάζοντας ότι θα χυθεί αίμα και θα τους σκοτώσει όλους. Από το σημείο οι αστυνομικοί συνέλεξαν 14 κάλυκες.

«Καθαρό» το όπλο

Η σήμανση συνέλεξε από το νυχτερινό μαγαζί 14 κάλυκες από το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε ο δράστης. Από τη βαλλιστική έρευνα φάνηκε ότι το πολεμικό τυφέκιο που χρησιμοποίησε ο Αλβανός κακοποιός στην επίθεση στο Μικρολίμανο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση.

Κατέχει βαρύ οπλισμό


Ωστόσο, αυτό προκαλεί εύλογο προβληματισμό, καθώς ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι να πρόκειται για τον ίδιο κακοποιό που πρωταγωνίστησε σε άλλες τρεις επιθέσεις σε νυχτερινά κέντρα και καφέ μπαρ της Αθήνας.

Οι σφαίρες της επίθεσης στον Πειραιά δεν ταυτοποιούνται με αυτές των άλλων επιθέσεων και έτσι οι αρχές εκτιμούν ότι ο κακοποιός έχει στην κατοχή του περισσότερα από ένα πολεμικά όπλα.

Ο αλλοδαπός κακοποιός φαίνεται να ενέχεται σε επιθέσεις με καλάσνικοφ σε νυχτερινά κέντρα και καφέ – μπαρ της Αθήνας. Τέλη Οκτωβρίου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στο Μεταξουργείο όταν μέσα από ένα μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια που επέβαιναν δύο άτομα, ο συνοδηγός άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε καφέ μπαρ της περιοχής. Λίγες ημέρες αργότερα ο ίδιος σύμφωνα με την αστυνομία κακοποιός "γάζωσε" με καλάσνικοφ καφενείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Παρόμοια επίθεση με καλάσνικοφ έγινε από τον ίδιο ένοπλο και σε κατάστημα στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Σε σοβαρή κατάσταση δυο τραυματίες

Από τους 15 θαμώνες που τραυματίστηκαν στην αιματηρή επίθεση του Σαββάτου, οι δυο συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Επίσης άλλοι επτά συνεχίζουν να νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους, ενώ οι υπόλοιποι 6 που έφεραν επιπόλαια τραύματα έχουν πάρει εξιτήριο, ή απλώς τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα