Μικρολίμανο: Παλιός γνώριμος της Αστυνομίας ο δράστης

Στα ίχνη του ένοπλου που πυροβόλησε αδιακρίτως με καλάσνικοφ τα ξημερώματα σε νυχτερινό μαγαζί στην Ακτή Δεληβέρη στο Μικρολίμανο φέρεται να βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι Αλβανός υπήκοος και έχει απασχολήσει την Αστυνομία για τρία ακόμη περιστατικά, ένα εκ των οποίων σε καφενείο στο Μεταξουργείο, όπου είχε χάσει τη ζωή του ένα άτομο.

Αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις από υπαλλήλους και θαμώνες του καταστήματος και φέρονται να έχουν στα χέρια τους φωτογραφία του δράστη που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο εντός του μαγαζιού. Επίσης, η ΕΛΑΣ αξιοποιεί και βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που βρίσκονται στο σημείο.

Δεν αποκλείεται ο ένοπλος να διαμένει σε κοντινή απόσταση από το νυχτερινό κέντρο καθώς το διάστημα από την στιγμή που αποχώρησε μέχρι να επιστρέψει με το πυροβόλο όπλο ήταν πολύ μικρό.
Εκτός κινδύνου οι τραυματίες
Από την ένοπλη επίθεση, στις 4:15 τα ξημερώματα, τραυματίστηκαν συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων τα έξι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία και αναχώρησαν. Οι υπόλοιποι εννέα τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής εκτός κινδύνου.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο, ανάμεσά τους και νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο.

Επίσης, δύο άτομα χειρουργήθηκαν στο θώρακα στο νοσοκομείο Ερυθρός. Άλλα δύο άτομα, που τραυματίστηκαν από θραύσματα, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και στο Θριάσιο. Τέλος με διαμπερές τραύμα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ μία νεαρή γυναίκα.

«Όλοι εδώ απόψε θα πεθάνετε»

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης βρισκόταν στο νυχτερινό μαγαζί και μετά από διαπληκτισμό με άλλα άτομα έφυγε για να επιστρέψει λίγο αργότερα με πυροβόλο όπλο τύπου καλάσνικοφ. Μάλιστα κάποιοι από τους θαμώνες φέρονται να αντελήφθησαν αυτό που θα ακολουθούσε και αποχώρησαν από το μαγαζί.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο ένοπλος ακούστηκε να εκτοξεύει απειλές εναντίον των θαμώνων και των υπαλλήλων λέγοντας: «Όλοι εδώ απόψε θα πεθάνετε». Με το όπλο στα χέρια άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά και στο μαγαζί επικράτησε πανικός. Μετά φέρεται να έφυγε με ταξί.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα