Στα ίχνη του δράστη που έσπειρε τον πανικό στο Μικρολίμανο

Στα ίχνη του ένοπλου, που «γάζωσε» με Καλάσνικοφ του τα ξημερώματα νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, φέρεται να βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης είναι Αλβανός υπήκοος και έχει απασχολήσει την Αστυνομία ως εμπλεκόμενος σε άλλα τρία περιστατικά στο παρελθόν, σε ένα εκ των οποίων σε καφενείο στο Μεταξουργείο είχε χάσει τη ζωή του ένα άτομο.

Από την επίθεση του δράστη που σημειώθηκε στις 4:15 τα ξημερώματα σε νυχτερινό μαγαζί, στην Ακτή Δηλαβέρη στο Μικρολίμανο, στην Πειραιά, τραυματίστηκαν συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων τα 3 σοβαρά.

Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο ένοπλος αρχικά βρισκόταν στο νυχτερινό μαγαζί όπου διασκέδαζαν πολλά νεαρά άτομα, και κάποια στιγμή, μετά από διαπληκτισμό με άλλα άτομα, έφυγε για να επιστρέψει λίγο αργότερα με πυροβόλο όπλο τύπου "Καλάσνικοφ". Μάλιστα κάποιοι από τους θαμώνες του καταστήματος φέρεται να αντελήφθησαν αυτό που θα ακολουθούσε και αποχώρησαν από το μαγαζί.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος ακούστηκε να εκτοξεύει απειλές εναντίον των θαμώνων και των υπαλλήλων λέγοντας: «όλοι εδώ απόψε θα πεθάνετε». Με το όπλο στα χέρια άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά εναντίον των θαμώνων και στο κατάστημα επικράτησε πανικός. Όταν σταμάτησε τους πυροβολισμούς ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβιβάστηκε σε ταξί και διέφυγε.

Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα.

Τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και οι υπόλοιποι στο νοσοκομείο Αττικόν χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την κατάστασή τους.

Αστυνομικοί έχουν λάβει τις πρώτες καταθέσεις από υπαλλήλους και θαμώνες του καταστήματος και φέρεται να έχουν φθάσει στον εντοπισμό του δράστη από φωτογραφία που τραβήχτηκε μέσω κινητού τηλεφώνου από πελάτες του καταστήματος την ώρα που διασκέδαζαν.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο ένοπλος να διαμένει σε κοντινή απόσταση από το νυχτερινό κατάστημα καθώς το διάστημα από την στιγμή που αποχώρησε μέχρι να επιστρέψει με το πυροβόλο όπλο ήταν πολύ μικρό.

Μώραλης: Τέτοιου είδους γεγονότα μας θλίβουν και μας σοκάρουν ταυτόχρονα

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με αφορμή την επίθεση επικοινώνησε με τον γ.γ. του Υπουργείου Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη καθώς και με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός» και ενημερώθηκε για την πορεία της κατάστασης των τραυματιών.

Εν συνεχεία, ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και γιατρός Χρήστος Αγραπίδης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου συνομίλησε με τους τραυματίες και τις οικογένειές τους, ενώ ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την πορεία της υγείας τους.

Ο δήμαρχος Πειραιά βρίσκεται επίσης σε επικοινωνία με τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Τσαρδινάκη, έτσι ώστε να έχει άμεση ενημέρωση για τις έρευνες που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης.

«Τέτοιου είδους γεγονότα μας θλίβουν και μας σοκάρουν ταυτόχρονα. Επικοινώνησα με τον γ.γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και με τον Ταξίαρχο κ. Τσαρδινάκη, έτσι ώστε να έχω πλήρη εικόνα για το περιστατικό. Εύχομαι στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν ταχεία ανάρρωση και ευελπιστώ η Ελληνική Αστυνομία να συλλάβει το ταχύτερο δυνατόν το δράστη για να αποδοθεί δικαιοσύνη» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα