Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο; Αναλυτική πρόγνωση

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική και μόνο στα βόρεια και ανατολικά του νομού μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 16°C.

Αίθριο καιρό αναμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 14 °C.

Στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και μόνο στα νότια θα υπάρχουν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, όμως στην ανατολική Θεσσαλία, τα ανατολικότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 6 έως 17°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 18°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 18°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Καιρός: στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: pontos-news.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα