Μικρολίμανο: Αναγνωρίστηκε ο δράστης, 15 τραυματίες και η γυναίκα που διασκέδαζε

Ανάμεσα στους ένδεκα τραυματίες από την επίθεση άγνωστου άνδρα με καλάσνικοφ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, είναι και η γυναίκα που τον συνόδευε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο ακόμη, εάν η γυναίκα στο πλευρό του δράστη, είναι μεταξύ των τριών τραυματιών η κατάσταση των οποίων κρίνεται σοβαρή.

Oι τραυματίες από την επίθεση αγνώστου με καλάσνικοφ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, είναι δεκαπέντε, οι τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νοσηλεύονται και οι τρεις στο Αττικό νοσοκομείο.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού φαίνεται ότι έχει αναγνωρίσει τον δράστη από φωτογραφία που του έδειξε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και οι υπόλοιποι επτά στο νοσοκομείο Αττικόν.

Ο δράστης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έφθασε στο σημείο με κάποιο όχημα και, αφού απείλησε πελάτες και υπαλλήλους, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σπέρνοντας τον πανικό στους θαμώνες αλλά και στους περίοικους.

Μετά την επίθεση ο ένοπλος, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, διέφυγε με όχημα, πιθανότατα ταξί.

Έσπειρε τον πανικό στον Πειραιά

Άγριες σκηνές εκτυλίχθησαν στις 4:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην Ακτή Δηλαβέρη 13, στο Μικρολίμανο, όταν, ένας θαμώνας του μαγαζιού, σύμφωνα με την Αστυνομία,  βγήκε έξω από τον χώρο του καταστήματος κι άρχισε να πυροβολεί εναντίον των υπόλοιπων θαμώνων.

Στο σημείο έφτασαν 2 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρό για να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, και 4 ασθενοφόρα, τα οποία μετέφεραν τους τραυματίες στον Ευαγγελισμό και το Αττικό Νοσοκομείο.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδευόταν κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στο μαγαζί από μία γυναίκα, ενώ αφού πυροβόλησε, διέφυγε με κάποιο όχημα πιθανότατα ταξί.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας είναι μεγάλη, καθώς γνωρίζουν από φωτογραφικό υλικό και από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού ποιο είναι το άτομο που αναζητούν.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον δράστη να είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτό στο περιστατικό σε καφέ-μπαρ στην πλατεία Βάθης στις 31 Οκτωβρίου, όπου είχε σκοτωθεί ένα άτομο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι κάλυκες από το περιστατικό στον Πειραιά θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν είναι από το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί και στο περιστατικό της πλατείας Βάθης.

 

 

 

πηγη www.enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα