Πύργος: Νεαρή μητέρα εγκατέλειψε και το τέταρτο παιδί της

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι  εγκαταλείφθηκε από την 22χρονη μητέρα του, μέσα στο νοσοκομείο του Πύργου, λίγες ώρες μετά τη γέννησή του.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν η νεαρή γυναίκα, ρουμανικής καταγωγής, ενώ βρισκόταν μόνη της στο σπίτι της αδελφής, αισθάνθηκε έντονους πόνους. Άμεσα, κάλεσε στο τηλέφωνο για βοήθεια έναν συμπατριώτη της, ο οποίος ζει και εργάζεται στην περιοχή της Ανδραβίδας, καθώς η ίδια δεν γνωρίζει ελληνικά.

Αυτός μετέβη μετά από λίγο στο σπίτι, όπου βρήκε την 22χρονη ημιλιπόθυμη, τρομαγμένη έχοντας το νεογνό τυλιγμένο σε μια μισοσκισμένη μπλούζα. Ο ίδιος μετέφερε τη νεαρή μητέρα και το ολίγων λεπτών «αγγελούδι» στο νοσοκομείο του Πύργου.

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, ωστόσο, η 22χρονη αποφάσισε να εγκαταλείψει οικειοθελώς το μωρό και το νοσοκομείο. Δίχως να γίνει αντιληπτή από κανέναν, πήρε πεζή τον δρόμο της επιστροφής προς την Ανδραβίδα.

Η νεαρή μητέρα βρίσκεται στο έσχατο σημείο της φτώχειας και δεν ήθελε να κρατήσει το παιδί, φοβούμενη ότι θα χρειαστεί χρήματα για όσο θα μείνει στο νοσοκομείο.

Λίγα λεπτά αργότερα η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από ανθρώπους του νοσοκομείου Πύργου και ξεκίνησε την αναζήτηση της 22χρονης. Η νεαρή κοπέλα εντοπίστηκε στον δρόμο κοντά στα Χανάκια και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πύργου, απ' όπου, μετά την απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη.

Μάλιστα, η νεαρή Ρουμάνα, αν και μόλις 22 ετών, έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά στην πατρίδα της, τα οποία έχει πάρει η Πρόνοια, καθώς η ίδια δεν μπορεί να τα αναθρέψει.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και με το τέταρτο, αφού, όπως η ίδια δήλωσε, δεν το θέλει και πλέον αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι το νεογνό να μεταφερθεί στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», όπου και φιλοξενούνται όλα τα εγκατελελειμμένα παιδιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα