Θεσσαλονίκη: Ενδιάμεσες εκπτώσεις με ποσοστά άνω του 50%

Ποσοστά εκπτώσεων άνω του 50% φιγουράρουν στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, με τους εμπόρους και καταστηματάρχες να εναποθέτουν την ελπίδα κάλυψης μέρους των ζημιών τους στην ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης επισήμανε: «Μπορεί η εθνική οικονομία να λένε ότι βελτιώνεται, αλλά η πραγματική οικονομία βουλιάζει σε ολοένα και πιο βαθιά νερά». Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι οι καταστηματάρχες «ξεπουλάνε την πραμάτεια τους σε σημαντικά χαμηλές τιμές, προκειμένου να παλαντζάρουν τα μεγάλα χρέη τους, αλλά και για να δώσουν μια ανάσα στην οικογένειά τους».

Στο μεταξύ, βάσει του νόμου 4177/2013 και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΘ, οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους αύριο, ως πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης περιόδου, με το προτεινόμενο ωράριο να είναι 11:00- 18:00 (ο νόμος προβλέπει πλαίσιο ωραρίου 11:00- 20:00).

Στο μεταξύ, με πρόσφατη ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ διευκρίνιζε ότι στη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα