Μάνη: Καρέ - καρέ η αναπαράσταση του διπλού φονικού

Η αναπαράσταση του διπλού φονικού στη Μάνη, η οποία τον προηγούμενο Αύγουστο συντάραξε το πανελλήνιο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (31/10), σε μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις για το έγκλημα.

Οι δύο 18χρονοι δράστες, που είναι προφυλακισμένοι στις φυλακές Αυλώνα, μεταφέρθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με διαφορετικά οχήματα, αρχικά στο χωριό Αλτομυρά και στη συνέχεια στη γέφυρα του Οβαλού, στον Κάμπο Αβίας, όπου πέταξαν τα άψυχα σώματα του 26χρονου Κώστα Σγούρου και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη.

Η αναπαράσταση του εγκλήματος, η οποία βιντεοσκοπήθηκε, έγινε υπό το βλέμμα της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση, του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, του ιατροδικαστή που διενέργησε τη νεκροψία και των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των δύο 18χρονων, Αλέξη Κούγια, δεν προέκυψε κάποιο νέο στοιχείο. Στον αντίποδα, ο δικηγόρος της οικογένειας Σγούρου, Πέτρος Μαντούβαλος υποστήριξε ότι υπήρξαν πολύ σημαντικά στοιχεία που θα αξιοποιηθούν κατάλληλα στο δικαστήριο.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της 19ης Αυγούστου. Όπως ομολόγησαν οι δράστες, ο ένας εκ των 18χρονων είχε διαφορά με το 26χρονο θύμα για αγορά αναβολικών. Ζήτησε να συναντηθούν, με τον δράστη να παίρνει μαζί του έναν συνομήλικο φίλο του από την Καλαμάτα και το θύμα έναν 25χρονο. Αρχικά έδωσαν ραντεβού στο πάρκο του Αλμυρού και στη συνέχεια, με την πρόφαση να τους δείξουν ένα αυτοκίνητο, τους οδήγησαν έξω από το χωριό Αλτομυρά.

Εκεί, ο 18χρονος από την Καλαμάτα, φοβήθηκε και πυροβόλησε τα θύματα, τα οποία στη συνέχεια φόρτωσαν σε αγροτικό αυτοκίνητο και τα πέταξαν σε απόκρημνο σημείο στο δρόμο από Κάμπο προς Γαϊτσές.

 

 

 

Πληροφορίες από tharrosnews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα