Υπεξαίρεσε 400.000 ευρώ ... για τον έρωτά της!

Ερωτας ήταν... η αιτία για να βάλει χέρι στους λογαριασμούς πελατών της τράπεζας όπου εργαζόταν, υπεξαιρώντας συνολικά 400.000 ευρώ, μια 40χρονη (σήμερα) στο Ηράκλειο της Κρήτης! «Ημουν τυφλωμένη από έρωτα και έκανα ό,τι μου ζητούσε εκείνος» ισχυρίστηκε η υπάλληλος του τραπεζικού υποκαταστήματος στο Ηράκλειο κατηγορώντας τον 52χρονο επιχειρηματία, με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση. Από την πλευρά του, ο πρώην μεγάλος έρωτάς της αρνείται τα πάντα, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε το παραμικρό. Πάντως, και οι δύο θα καθίσουν το εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ανατολικής Κρήτης. Η 40χρονη κατηγορείται για φυσική αυτουργία σε απιστία και υπεξαίρεση και ο 52χρονος για ηθική αυτουργία.

Η υπόθεση, η οποία είχε προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία, ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια σε τοπικών συμφερόντων συνεταιριστική τράπεζα στην περιοχή του Πύργου. Σύμφωνα με την 37χρονη τότε, η οποία στην απολογία της εμφανίστηκε συντετριμμένη και μετανιωμένη για την πράξη της, ο σύντροφός της -γνωστός στην περιοχή επιχειρηματίας- της είχε πει ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την εταιρία του, ζητώντας της αρχικά να «σηκώσει» ένα συγκεκριμένο ποσό και διαβεβαιώνοντάς τη ότι σύντομα θα το επέστρεφε και δεν θα έπαιρνε μυρωδιά κανείς.

Ομως δεν το επέστρεψε. Αντίθετα ζήτησε κι άλλα χρήματα, διαβεβαιώνοντάς την ερωτοχτυπημένη σύντροφό του ότι θα έπαιρνε δάνειο προκειμένου να καλύψει την «τρύπα». Τελικά όχι μόνο δεν πήρε δάνειο, αλλά συνέχιζε να την πιέζει, όπως η ίδια ισχυρίστηκε. Η γυναίκα, καθώς ήταν τρελά ερωτευμένη μαζί του, προχώρησε στην υπεξαίρεση μέχρι που ξεσκεπάστηκε. Οπως είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας της, η ιστορία αυτή την κατέστρεψε οικονομικά, αφού όλη την περιουσία που είχε την εκποίησε ή την υποθήκευσε, προκειμένου να επιστρέψει στην τράπεζα μέρος των χρημάτων που είχε υπεξαιρέσει.

Από την πλευρά του ο 49χρονος τότε είπε απολογούμενος ότι δεν είχε ιδέα για την υπεξαίρεση, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε ζητήσει από τη σύντροφό του να πάρει αυτά τα χρήματα από την τράπεζα. Μιλώντας στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Γιώργος Κοκοσάλης, ξεκαθάρισε ότι η παραπομπή σε δίκη είναι αναμενόμενη, βάσει της συνήθους δικαστηριακής πρακτικής: «Παραπομπή, όμως, δεν σημαίνει δίχως άλλο και καταδίκη. Θα εξελιχθεί το σύνολο της διαδικασίας για τον ισχυρισμό στο ακροατήριο με τους κανόνες της προφορικότητας και θα δούμε τελικά ποιος τέλεσε και τι. Κάποιοι, ξεφορτώνοντας ένα κομμάτι από την ευθύνη τους, πολλαπλασιάζοντας τις ποινικές ευθύνες και καθιστώντας συγκατηγορουμένους, θεωρούν ότι θα έχουν καλύτερη ποινική μεταχείριση. Αυτό, όμως, θα το δείξει το Εφετείο Κακουργημάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη, ο επιχειρηματίας αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του, ωστόσο δεν διαψεύδει τη συναισθηματική σχέση που είχε με τη γυναίκα εκείνη τη χρονική περίοδο: «Θέλω να πιστεύω πως ξεκίνησε ως μια ειλικρινής σχέση, που όμως υπό το βάρος όλων αυτών των συνθηκών κατέρρευσε».

«Εχει καταρρεύσει ο εντολέας μου»
«Ο εντολέας μου έχει καταρρεύσει από αυτή την ιστορία, έχει συντριβεί επαγγελματικά και εκμηδενιστεί ψυχολογικά» ανέφερε ο δικηγόρος για τον επιχειρηματία, ο οποίος διατηρούσε εταιρία με έπιπλα και ξυλουργικά: «Τώρα αρκείται στο να κάνει μικρές ξυλουργικές δουλειές, για τον βιοπορισμό του ίδιου και των δύο ανήλικων παιδιών του. Ηταν ένας ζωντανός άνθρωπος, δραστήριος, κοινωνικός και με το που έγινε το περιστατικό και η υπάλληλος άρχισε να ισχυρίζεται και να διατυμπανίζει το "μαζί τα φάγαμε" άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον 52χρονο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα