Δημόσιο: 1,5 δισ. ευρώ έβγαλαν στο εξωτερικό δημόσιοι υπάλληλοι

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα συνολικά ποσά που έστειλαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο εξωτερικό μέσω εμβασμάτων αγγίζουν τα 1,5 δισ. ευρώ.

415 υπάλληλοι από τους 5.260, αμέσως μόλις έβγαλαν τα χρήματά τους έξω, ζήτησαν να αποχωρήσουν και να συνταξιοδοτηθούν, ενώ κατά μέσο όρο αναλογούν 285.000 ευρώ σε κάθε δημόσιο υπάλληλο.

Για το ζήτημα αυτό είχαν έκτακτη συνάντηση σήμερα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μητσοτάκης και η Γενική Γραμματέας Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου, ενώ ερωτήματα εγείρονται για το γεγονός ότι τα ποσά αυτά δεν είχαν ελεγχθεί έως τώρα.

Πάντως, πληροφορίες θέλουν να κάνει παρέμβαση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητώντας από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να εντατικοποιήσει τους ελέγχους, ώστε να εντοπιστεί η μεγάλη αυτή δεξαμενή επιόρκων.

Η ίδια η κα Σαββαΐδου άλλωστε είχε ζητήσει με πρόσφατη εγκύκλιό της πρόσθετες διευκρινίσεις για τον χειρισμό των υποθέσεων φορολογουμένων που απέστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009 – 2011.

Ο κ. Μητσοτάκης ζητά να μπουν στο μικροσκόπιο δημόσιοι υπάλληλοι που φέρεται να έχουν βγάλει μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, ενώ στην εγκύκλιο της κας Σαββαΐδου υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση προσαύξησης της περιουσίας που προέχεται από άγνωστη ή μη σταθερή πηγή, ο φορολογούμενος θα πρέπει να αποδείξει από πού πήρε αυτά τα χρήματα ή ότι φορολογείται από άλλες διατάξεις.

Ως προσαύξηση της περιουσίας δε, εννοείται η απόκτηση κινητής ή ακίνητης περιουσίας οποιασδήποτε μορφής, πάσης φύσεως χρεόγραφα και καταθέσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα