Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αχαρνών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τον Δήμο Αχαρνών ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, μετά τις βιβλικές καταστροφές που υπέστησαν αρκετές περιοχές λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Παρασκευή την Αττική, ενώ η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου ζήτησε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι δήμοι Ιλίου και Αχαρνών – Θρακομακεδόνων.

Οι εικόνες από τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες της Παρασκευής, θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Δρόμοι έχουν υποστεί καθιζήσεις, η άσφαλτος σε αρκετά σημεία έχει ξηλωθεί, ενώ και το Σάββατο το βράδυ, αρκετές οικογένειες διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Αχαρνών, στην πρωινή εκπομπή του Mega την Παρασκευή κινδύνευσαν 20 μαθητές, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα σε σχολικό λεωφορείο. Όπως είπε, ένας ορμητικός χείμαρρος παγίδευσε το λεωφορείο με τα νερά να φτάνουν μέχρι την αρχή του παρμπρίζ του.

Μάλιστα χάρη στην αυταπάρνηση απλών πολιτών, τα παιδιά και ο οδηγός κατάφεραν να διασωθούν και να βγουν από το λεωφορείο ασφαλείς.

Πάντως, η πυροσβεστική και τα συνεργεία της περιφέρειας συνεχίζουν να καταγράφουν τις ζημιές και μέχρι αύριο, Δευτέρα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των χαρτών με τις πληγείσες περιοχές και να έχουν συνταχθεί οι τεχνικές εκθέσεις που θα διαβιβαστούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ώστε να καθοριστούν οι περιοχές, οι κάτοικοι των οποίων θα λάβουν αποζημιώσεις.

Μάλιστα, σήμερα, στελέχη της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά θα προχωρήσουν στην καταγραφή των ζημιών σε εμπορικά καταστήματα, ενώ ολοκληρώνεται και η καταγραφή των ζημιών στους δήμους Αχαρνών, Ιλίου, Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγ. Ι. Ρέντη – Νίκαιας και Πειραιά.

Επίσης από αύριο, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για αποζημίωση στην αυτοτελή διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ((Συγγρού 15-17, Τ.Κ. 11547, τηλ. επικοινωνίας 2132063663 και 2132063655).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα