Προβλήματα και σε Θεσσαλονίκη - Ρέθυμνο από τη νεροποντή

Προβλήματα, κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων, προκάλεσε η σφοδρή νεροποντή που σημειώθηκε χθες το  απόγευμα και  στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά 40 κλήσεις για κοπές δέντρων στην Κεντρική και Ανατολική Θεσσαλονίκη δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά την χτεσινή νεροποντή.

Ακόμη και σήμερα κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης λόγω υπερχείλισης υδάτων.  Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί από το Τριάδι προς το φράγμα της Θέρμης, από το Σχολάρι μέχρι τα Λαγκαδίκια, από Μελισσουργό για Χαλκιδική, από Λαγκαδά προς Ηράκλειο, στην 8η δημοτική οδό στην περιοχή των Ταγαράδων. Σε αυτές τις περιοχές η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

Η βροχή ήταν εντονότερη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, όπου πλημμύρισαν δρόμοι, ενώ στην Εγνατία οδό, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου, τα ορμητικά νερά της βροχής παρέσυραν κάδους απορριμμάτων, κλαδιά δέντρων, κ.ά. αντικείμενα.

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου η συνεχιζόμενη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών προκαλεί ζημίες σε γεωργικές καλλιέργειες, όπως καλλιέργειες με βαμβάκι, καπνά, οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, κ.ά.

Στον επαρχιακό δρόμο Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, έξω από την πόλη των Γιαννιτσών, τα οχήματα κινούνται με δυσκολία, καθώς σε πολλά σημεία το οδόστρωμα καλύφθηκε από νερά και λάσπες.

Προβλήματα και στο Ρέθυμνο

Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε χθες μεγάλα προβλήματα στην παλιά  πόλη του Ρεθύμνου,  όπου δρόμοι καταστήματα και σπίτια κατακλύστηκαν απο τα νερά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με δυσκολία, με τους  καταστηματάρχες και  τους κατοίκους να αγωνίζονται να κρατήσουν τα νερά έξω από τις επιχειρήσεις και τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα