Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από τη χθεσινή νεροποντή

Καταγραφή των ζημιών κάνουν από το πρωί τα συνεργεία των Δήμων και των συναρμοδίων υπηρεσιών στο Περιστέρι, τη Νίκαια και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τη χθεσινή νεροποντή.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι στο γκαράζ του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, ο οποίος δήλωσε πως δεν υπάρχουν αναφορές αγνοουμένων.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσόκα, προβλήματα έχουν σημειωθεί σε 10 δήμους ενώ έχουν παρασυρθεί από τα νερά 250 με 300 αυτοκίνητα. Επίσης ζημιές υπάρχουν σε σπίτια και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής τους.

Όπως, είπε χθες μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 14 εκατοστά νερού ενώ αν έβρεχε όλη ημέρα υπό κανονικές συνθήκες το ύψος της βροχής θα έφθανε τα 5 εκατοστά.

Χθες υπήρξαν 850 κλήσεις για επέμβαση της πυροσβεστικής για άντληση υδάτων και μέχρι τις τρεις το μεσημέρι σήμερα τα 80 συνεργεία της θα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά όπως δήλωσε το πρωί ο Περιφερειακός Διευθυντής του Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης.

Οι Δήμαρχοι Περιστερίου και Ίλιον κύριοι Α Παχατουρίδης και Ν. Ζενέτος παρείχαν το βράδυ προσωρινή στέγαση σε τρείς τέσσερις οικογένειες που χρειάστηκαν βοήθεια. Σύμφωνα με τον κύριο Παχατουρίδη το πρόβλημα προκλήθηκε πέραν του όγκου της βροχής και σε δύο παλιά σπίτια που έχουν κτιστεί σε λάθος σημείο.

Με τα σπίτια αυτά είπε έχει υπάρξει ξανά πρόβλημα τρεις φορές στο παρελθόν. Από την πλευρά του ο κύριος Ζενέτος είπε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί με το αντιπλημμυρικό της οδού Καλπακίου που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής . Πρόσθεσε μάλιστα πως αν είχαν προχωρήσει τα έργα 200 μέτρα περισσότερο δεν θα υπήρχε χθες το πρόβλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα