Λάρισα: Βασάνισαν, έδεσαν και λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι

Βίαιη ληστεία σε βάρος ζεύγους ηλικιωμένων σημειώθηκε, σήμερα το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, όταν δυο ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους, τους ξυλοκόπησαν, τους έδεσαν και τους λήστεψαν.

Οι άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με ολοπρόσωπες κουκούλες και φορώντας γάντια στα χέρια τους, μπήκαν στο σπίτι, όπου διαμένουν ο 75χρονος και η 72χρονη σύζυγός του και αφού τους ακινητοποίησαν, με την άσκηση σωματικής βίας, απαίτησαν να τους παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα.

Έπειτα ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ περίπου και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Πριν από τη διαφυγή τους απέκοψαν τα καλώδια της συσκευής της τηλεφωνικής σύνδεσης και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και τα κλειδιά ενός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του 75χρονου.

Οι παθόντες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Λάρισας και η κατάσταση του ηλικιωμένου, λόγω του ξυλοδαρμού, κρίνεται σοβαρή ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων -μέχρι στιγμής- δραστών.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα