Μέσω ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα νοσοκομειακής χρήσης

Λύση στον καθημερινό αγώνα που δίνουν χιλιάδες ασθενείς με σοβαρές παθήσεις για να βρουν τα φάρμακά τους δίνει ο ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού, δεν θα χρειάζεται πλέον οι ίδιοι οι ασθενείς να απευθύνονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, αλλά υπάλληλος του νοσοκομείου θα αναλαμβάνει την εκτέλεση της συνταγής.

«Με κύριο στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών και την ασφαλέστερη διακίνηση των φαρμάκων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε για τα νοσοκομειακής χρήσης φάρμακα να μην απαιτείται η παρουσία των ασθενών στα φαρμακεία του Οργανισμού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ, υπάλληλοι των δημόσιων νοσοκομείων θα προσκομίζουν στα φαρμακεία του οργανισμού, σε συμφωνημένες ημέρες και ώρες, τα απαραίτητα δικαιολογητικά (συνταγή, γνωμάτευση, φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας) μαζί με τη σχετική εξουσιοδότηση των ασθενών, ώστε να γίνεται ομαδική εκτέλεση των συνταγών. Στη συνέχεια οι ασφαλισμένοι θα τα παραλαμβάνουν από το νοσοκομείο.

Η εκτέλεση συνταγών κρατικών νοσοκομείων με φάρμακα νοσοκομειακής χρήσης, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης του νοσοκομείου και δήλωσης ότι το εκάστοτε νοσοκομείο στερείται τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αναγράφονται στη συνταγή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα