Στο εδώλιο 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τον θάνατο Καρέλι

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σερρών, με την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων, θα καθίσουν οι δεκατρείς σωφρονιστικοί υπάλληλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλι Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας, τον περασμένο Μάρτιο.

Στο σχετικό βούλευμα που παραπέμπει σε δίκη τους υπαλλήλους αναφέρεται ότι ο θάνατος του 42χρονου Αλβανού κρατουμένου οφείλεται στα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο Ιλι Καρέλι, που είχε σκοτώσει στις 25 Μαρτίου τον σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη, μετήχθη στη Νιγρίτα και κατά την άφιξή του σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον βασάνισαν για να τον τιμωρήσουν για τον θάνατο του συναδέλφου τους. Αποτέλεσμα του βασανισμού ήταν πολλαπλά τραύματα και ένα κάταγμα στο στέρνο, από το οποίο επήλθε ο θάνατος, λίγες ώρες αργότερα».

Εκτός από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στο σκαμνί του δικαστηρίου θα καθίσει και ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή. Αντιθέτως, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, στο βούλευμά του απάλλαξε από κάθε πράξη δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση, καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους. Να σημειωθεί ότι έξι από τους κατηγορουμένους είναι προφυλακισμένοι για την υπόθεση και το αίτημά τους για αποφυλάκιση απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα