Δίωξη για τις δολοφονίες Γκιόλια και Σάββα

Τέσσερα χρόνια μετά την ενέδρα θανάτου σε βάρος του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του, στην Ηλιούπολη, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη άσκησε ποινική δίωξη κατά άγνωστων δραστών, μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών που είχε αναλάβει την ευθύνη. Η δίωξη, η οποία περιλαμβάνει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, αφορά τρεις ακόμη υποθέσεις δολοφονίας και επιθέσεων από την οργάνωση. Συγκεκριμένα τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα και τους πυροβολισμούς εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού και του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Οι κατηγορίες είναι συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροήν και κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακολούθηση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη κατοχή, κατασκευή και χρήση πολυβόλων όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατ' εξακολούθηση και από κοινού, με συνθήκες ικανές να βλάψουν τη χώρα, να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις συνταγματικές πολιτικές και οικονομικές δομές. Η δίωξη περιλαμβάνει ακόμη τα αδικήματα της κατασκευής, της προμήθειας και της κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κλοπής.

Πάντως, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η αργοπορημένη αντίδραση της Δικαιοσύνης, η οποία δικαιολογείται όμως από το γεγονός ότι εδώ και χρόνια η δικογραφία βρισκόταν στην Αντιτρομοκρατική και διαβιβάστηκε πριν από λίγες μόλις μέρες στην εισαγγελία. Η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος θα αναλάβει να προσωποποιήσει τις διώξεις.

Η Σέχτα εμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2009, πραγματοποιώντας επίθεση με όπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Το τελευταίο της «χτύπημα» ήταν η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια στις 19 Ιουλίου 2010.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα