Έξαλλοι οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο με την Βίκυ Σταμάτη

Στην αντεπίθεση πέρασαν χθες οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, μετά τις καταγγελίες του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση πως η νοσηλευόμενη εντολέας του Βίκυ Σταμάτη δέχεται λεκτική και σωματική βία από τους νοσηλευτές.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Αττικής όχι μόνο διαψεύδει τα περί «λεκτικής και σωματικής επίθεσης και προσπάθειας εξευτελισμού από εργαζομένους», αλλά υποστηρίζει ότι αυτοί που δέχονται απειλές και εξευτελισμούς είναι μόνο οι εργαζόμενοι, οι οποίοι -όπως λένε- έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις παραξενιές και τις παράλογες απαιτήσεις της συζύγου του πρώην ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ, Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Οι δηλώσεις περί λεκτικής και σωματικής επίθεσης και προσπάθειας εξευτελισμού από εργαζομένους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το νοσηλευτικό προσωπικό κατά καιρούς έχει δεχτεί από μέρους της απειλές για μηνύσεις, με αποτέλεσμα να εργάζεται υπό τον φόβο πειθαρχικών και ποινικών διώξεων» αναφέρουν οι νοσηλευτές στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν: «Από τις πρώτες ημέρες νοσηλείας η νοσηλευομένη ζητούσε να έχει στην κατοχή και στο δωμάτιό της διάφορα απορρυπαντικά, εξαιρετικά επικίνδυνα για τους νοσηλευομένους. Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ο θεράπων ιατρός και η ιατρική ομάδα της κλινικής είναι ενήμεροι για τα προβλήματα και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τη συμπεριφορά της νοσηλευομένης».

Οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου τονίζουν επίσης πως «το νοσηλευτικό προσωπικό θα αγωνίζεται να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε όλους τους νοσηλευόμενους ασθενείς και δεν θα επηρεαστεί από τους άδικους και άστοχους χαρακτηρισμούς του δικηγόρου της νοσηλευομένης».

Προσπάθεια εξευτελισμού

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης ανέφερε με ανακοίνωσή του πως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου είχε δεχτεί και σωματική επίθεση από συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, λίγες ώρες μάλιστα μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στο κεφάλι από πτώση. «Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχεται μια τέτοια επίθεση. Πολλάκις η κυρία Σταμάτη έχει πέσει θύμα λεκτικών επιθέσεων και προσπάθειας εξευτελισμού από εργαζομένους» σημείωνε ο κ. Ραγκούσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα