Ο Χριστόδουλος Ξηρός ετοιμάζει νέα 17Ν;

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία 24ωρα στην Αντιτρομοκρατική, καθώς οι «κεραίες» της έχουν εντοπίσει προσπάθειες του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού να δημιουργήσει μια νέα 17 Νοέμβρη, και μάλιστα με άτομα που έχουν εμπειρία στον ένοπλο αγώνα, λόγω της περιφερειακής σχέσης τους με παλιές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Τα «ηλεκτρονικά αυτιά» της Αντιτρομοκρατικής έχουν ήδη πιάσει συνομιλίες -ίσως και του ιδίου του Ξηρού- οι οποίες έγιναν με κινητό-φάντασμα (δηλαδή καταχωρημένο σε ανύπαρκτο πρόσωπο, με στοιχεία αλλοδαπού). Με αυτό ακούστηκε να συνομιλεί με δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία κατά την περίοδο που ήταν ακόμη ενεργή η 17Ν θεωρούνταν ύποπτα για περιφερειακή σχέση τους με την οργάνωση!

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών το κινητό που φέρεται ότι έχει χρησιμοποιήσει ο δραπέτης ήταν σε κίνηση, προκειμένου να μην εντοπίζεται το στίγμα του σε συγκεκριμένη περιοχή. Δηλαδή ο ίδιος εκινείτο κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης με κάποιο μέσο, ώστε να μην μπορούν οι αστυνομικοί να εξακριβώσουν σε ποια περιοχή βρισκόταν.

Από τις συνομιλίες οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο πρώην «πιστολέρο» της οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε το 2002, προσπαθεί να στρατολογήσει έμπειρους αντάρτες πόλης για να οργανώσει τρομοκρατικές ενέργειες! Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει στην Αντιτρομοκρατική δεν είναι ενθαρρυντικές, καθώς δείχνουν πως ο Χριστόδουλος Ξηρός πιθανότατα σχεδιάζει βίαια χτυπήματα ή ακόμα και δολοφονίες προσώπων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σκοπός του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού είναι -μεταξύ άλλων- να «σπάσει» την κυριαρχία του Επαναστατικού Αγώνα, ο οποίος προβάλλει ως η πλέον σοβαρή απειλή μετά την εξάρθρωση των παλιών οργανώσεων. Αλλωστε, ο ίδιος ο Νίκος Μαζιώτης σε παλιότερη ανακοίνωσή του είχε αποκηρύξει οποιαδήποτε συνεργασία με τον Ξηρό, λόγω της στάσης που είχε κρατήσει το καλοκαίρι του 2002, όταν οι αποκαλύψεις που φέρεται ότι έκανε στην Αντιτρομοκρατική οδήγησαν στην πλήρη εξάρθρωση της 17Ν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα