Βροχές, καταιγίδες και ισχυρά μποφόρ από σήμερα το βράδυ

Αγριεύει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους (7 με 8 μποφόρ) σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Αύριο Πέμπτη (23-10-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

β) τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

2. Μεθαύριο Παρασκευή (24-10-2014) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινόμενων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.

3. Το Σάββατο (25-10-2014) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις ανατολικές και βόρειες περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο η έντασή τους θα φτάσει τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά ο καιρός την Τετάρτη

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στο νότιο Αιγαίο, με νεφώσεις και από το απόγευμα βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ και στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι. Τα φαινόμενα έως αργά τη νύχτα θα επηρεάσουν επίσης την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, την Κρήτη και τα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου, ενώ τα ξημερώματα της Πέμπτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 6 έως 24 στη βόρεια Ελλάδα, 8 έως 23 στη δυτική Ελλάδα, 12 έως 21 στο βόρειο Αιγαίο και από 14 έως 26 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά με ένταση από 3 έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από αργά τη νύχτα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι νότιοι – νοτιοδυτικοί έως 6 και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα 7 με 8 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα