Ξυπνούν μνήμες από τον τραγικό θάνατο του 11 μηνών βρέφους

Στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αναμένεται να εκδικαστεί αύριο, η υπόθεση του θανάτου του 11μηνου αγοριού, τον Νοέμβριο του 2012, έπειτα από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο ΠΑΓΝΗ.

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο Γιατρός επιμελητής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής που προχώρησε στις 2 από τις 3 εγχειρήσεις βουβωνοκήλης στο βρέφος. Σημειώνεται ότι η δίκη έχει ήδη αναβληθεί μια φορά προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις μελών της οικογένειας του βρέφους.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο πρώτο χειρουργείο, που έγινε στις 31 Οκτωβρίου του 2012, ο χειρουργός "δεν φρόντισε από αμέλεια να συρραφθεί στεγανά το στόμιο του κηλικού σάκου με αποτέλεσμα τον στραγγαλισμό των αιμοφόρων αγγείων".

Αναφέρεται ακόμα ότι λόγω υποστροπής στη βουβωνοκήλη, έγινε δεύτερη επέμβαση, 3 ημέρες αργότερα και διαπιστώθηκε "ρήξη των ραμμάτων και είσοδος τμήματος του λεπτού εντέρου στον κηλικό σάκο"
Ο γιατρός κατηγορείται ότι δεν φρόντισε να νοσηλευτεί το βρέφος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Νοσοκομείου παρά την άσχημη κλινική του εικόνα .

Όπως αναφέρεται " Αποτέλεσμα των παραλείψεων αυτών, στο βρέφος προκλήθηκε πολυοργανική ανεπάρκεια ένεκα οξείας περιτονίτιδας και νέκρωση μεγάλου τμήματος του λεπτού εντέρου, που οδήγησε στο θάνατό του στις 5 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι οδηγήθηκε και σε τρίτη, ατελέσφορη χειρουργική επέμβαση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα