Κρήτη: Άφησε την κοπέλα του να ξεψυχήσει αβοήθητη

Στο "σκαμνί" του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κάθεται, σήμερα, ένας νέος άνδρας ο οποίος φέρεται να άφησε την κοπέλα του να ξεψυχήσει, μετά από από κοινού χρήση ναρκωτικών ουσιών, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, στη συμβουλή της λ.Ικάρου με την οδό Οδυσσέως, στο Ηράκλειο, στις 26 Νοεμβρίου του 2009.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τη μοιραία νύχτα, ο κατηγορούμενος είχε προμηθευτεί διάφορες ναρκωτικές ουσίες, έκανε ο ίδιος χρήση και προέτρεψε και τη φίλη του να κάνει το ίδιο. Ωστόσο, ο οργανισμός της δεν άντεξε καθώς λόγω σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, ακολουθούσε καθημερινή αγωγή με αντικαταθλιπτικά χάπια, με αποτέλεσμα η κοπέλα να πέσει σε κώμα, με το θανατηφόρο "κοκτέιλ" αντικαταθλιπτικών και ναρκωτικών.

Ο άνδρας όπως αναφέρει το cretalive.gr, κατηγορείται ότι δε φρόντισε για την έγκαιρη μεταφορά της κοπέλας στο νοσοκομείο, για την οποία θα αρκούσε ένα απλό τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ. Αντ'αυτού κατηγορείται ότι την έγκατέλειψε αβοήθητη να ξεψυχήσει. Η κοπέλα πέθανε από οξεία δηλητηρίαση, ενώ εκείνος κατηγορείται για: θανατηφόρο έκθεση, κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση και χρήση ναρκωτικών ουσιών και διάθεση σε άλλον μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.

Η μητέρα και η θεία της νεκρής, αναφέρθηκαν στο ψυχολογικό και ψυχιατρικό παρελθόν της κοπέλας η οποία είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικές κλινικές ενώ, από τα 15 ως τα 17 της χρόνια φέρεται να έκανε χρήση ναρκωτικών. Από την πλευρά των συγγενών της κοπέλας ειπώθηκε ότι ο κατηγορούμενος ήταν πολύ κτητικός και επιθετικός απέναντί της, σε βαθμό που απειλούσε και την ίδια και την οικογένειά της. Μάλιστα, είχε βάλει και φωτιά στο σπίτι της και έχει καταδικαστεί για αυτό, επίσης τη χτυπούσε κι εκείνη έδειχνε άβουλη απέναντί του.

Στην κατάθεσή της, η μητέρα του κατηγορούμενο ανέφερε ότι ο γιος της άρχισε τα ναρκωτικά το 2007, ενώ πριν είχε "αδυναμία" στο ποτό, γεγονός που τον έκανε επιθετικός. Ήταν εκείνη, που το μοιραίο βράδυ, κατάφερε να τον εντοπίσει στο τηλέφωνο. Όταν πια τον βρήκε στο κτίριο μαζί με την κοπέλα, εκείνη ήταν ήδη παγωμένη και νεκρή και ο γιος της σχεδόν πεθαμένος. Ο κατηγορούμενος έμεινε στην Εντατική για τρεις μέρες, "πέθανε και επανήλθε" - είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του, που υπογράμμισε ότι έκτοτε αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ επανειλημμένως έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Πλέον η οικογένεια έχει αποτανθεί σε ειδικούς για τη διαχείριση της κατάστασης. Τέλος, σε σχέση με τη συμπεριφορά του απέναντι στην κοπέλα, η μητέρα του κατηγορούμενου ανέφερε ότι δεν είχε υπόψη της να έχει άσχημη συμπεριφορά απέναντι στην κοπέλα.

Η μαυροφορεμένη μητέρα της κοπέλας, δεν άντεξε και ξέσπασε σε φωνές, ενώ κατόπιν σωριάστηκε λιπόθυμη στην αίθουσα του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγη ώρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα