Καραμπόλα στον Κηφισό: Νταλίκα έπεσε πάνω σε 8 αυτοκίνητα

Νταλίκα με φορτίο αλευριού εξετράπη το πρωί της πορείας της στην Εθνική Οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης στο ρεύμα προς Αθήνα, στη διασταύρωση με την Αττική Οδό, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να πέσει πάνω σε οχτώ ΙΧ αυτοκίνητα.

Από το ατύχημα  σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο ελαφρά τραυματίεςς, ενώ έχουν κλείσει οι 3 από τις 4 λωρίδες της Εθνικής, με συνέπεια να επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

Ευτυχώς όπως φαίνεται από θαύμα γλίτωσαν οι οδηγοί τουλάχιστον 8 αυτοκινήτων οι οποίοι κατευθύνονταν στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος της Μεταμόρφωσης. Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης νταλίκα εξετράπη της πορείας της και έπεσε πάνω σε οκτώ εν κινήσει Ι.Χ.

Πρόκειται για νταλίκα που μετέφερε σακιά με αλεύρι, πολλά από τα οποία έπεσαν από την νταλίκα κατά τη σύγκρουση και άνοιξαν γεμίζοντας με αλεύρι το οδόστρωμα και οχήματα.

Από το τράνταγμα τα σακιά που μετέφερε η νταλίκα μετακινήθηκαν και άρχισαν να πέφτουν από την καρότσα στο δρόμο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποια από τα σακιά να πέσουν πάνω στα διερχόμενα αυτοκίνητα και οι οδηγοί τους να χάσουν τον έλεγχο...

Η τέντα του φορτηγού δεν άντεξε όταν οι παλέτες με τα σακιά αλεύρι μετακινήθηκαν και τόνοι ολόκληροι άρχισαν να πέφτουν στο δρόμο.
Την τελευταία στιγμή πρόλαβα και έστριψα λίγο το τιμόνι, είπε ένας από τους οδηγούς μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ ένας δεύτερος καταγγέλλει ότι το φορτίο δεν ήταν όπως θα έπρεπε δεμένο με ιμάντες με αποτέλεσμα να μετακινηθεί και να πέσει στα αυτοκίνητα.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας οδηγού Ι.Χ που ενεπλάκη στο τροχαίο.

Σοκαρισμένη η κοπέλα περιγράφει το πώς σημειώθηκε η καραμπόλα με την νταλίκα, η οποία έπεσε σε 9 αυτοκίνητα και παραλίγο να στοιχίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

«Η νταλίκα ερχότανε με φόρα από την δεξιά πλευρά. Δεν πάτησε καθόλου φρένα και μας πήρε αμπάριζα! Ευτυχώς το χειρίστηκε σωστά και έριξε την νταλίκα δεξιά, αλλιώς θα μας είχε σκοτώσει όλους! Εάν δεν πήγαινα και εγώ το αυτοκίνητό μου λίγο αριστερά θα την σκότωνε την μητέρα μου που καθόταν στην θέση του συνοδηγού. Όλοι έχουμε σοκαριστεί. Ήμασταν σταματημένοι, εκείνη την ώρα δηλαδή είχε κίνηση και η νταλίκα ερχότανε με φόρα από την δεξιά πλευρά. Στο παρά τσακ και θα μας σκότωνε όλους! Είχαμε άγιο!».

Η νταλίκα είναι ανεβασμένη στο δεξί κράσπεδο του δρόμου και η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις που εξετάζουν τις συνθήκες του τροχαίου.

Πριν από λίγη ώρα δόθηκε στην κυκλοφορία και η μεσαία λωρίδα της λεωφόρου. Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις που εξετάζουν τις συνθήκες του τροχαίου.

Σε σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Πειραιά της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας προχωρά η τροχαία την ώρα που συνεχίζεται η περισυλλογή των σακιών με το αλεύρι που έπεσαν από τη νταλίκα μετά την καραμπόλα.

Τι είπε ο οδηγός της νταλίκας

«Καλά που έριξα την νταλίκα εδώ γιατί θα είχα πάρει σβάρνα 500 άτομα» είπε ο οδηγός της νταλίκας εξηγώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο ατυχήμα στην Εθνική οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Σύμφωνα με τον οδηγό, προσπάθησε να αποφύγει ένα αυτοκίνητο,  έχασε τον έλεγχο και έριξε το όχημα στο κράσπεδο.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:


ΝΤΑΛΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-οδηγός από Enikos_gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα