Συνεχίζεται ο αναβρασμός στο ΕΚΠΑ. Κόντρα πρύτανη - ΣΥΡΙΖΑ

Για επίδειξη διοικητικού αυταρχισμού κατηγορεί τον πρύτανη του ΕΚΠΑ η αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας η ένταση στο Πανεπιστήμιο γίνεται για να ολοκληρωθεί η επιχειρηματική του μετάλλαξη.

Συνεχίζεται η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρο Φορτσάκη με την αξιωματική αντιπολίτευση για το «λουκέτο» που μπήκε στην Πρυτανεία του Ιδρύματος.

Μετά τις δηλώσεις του πρύτανη για υποκίνηση των διαδηλώσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του πρύτανη, σημειώνοντας πως «η επίδειξη διοικητικού αυταρχισμού έναντι της Πανεπιστημιακής κοινότητας υπερβαίνουν τα όρια μιας τυπικής ενδοπανεπιστημιακής διένεξης».

«Η επιβολή ελέγχων από ιδιωτική εταιρεία security σε ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο εγκαθιδρύει πρωτοφανή στεγανά στη σχέση Πανεπιστημίου και κοινωνίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει πως «η παρεμπόδιση εισόδου σε εκπροσώπους όχι μόνο του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και της Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και σε μέλη της Συγκλήτου, αποπνέουν την αντιδημοκρατική νοοτροπία μιας ανέλεγκτης διοικητικής εξουσίας».

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως η στάση του κ. Φορτσάκη σχετίζεται και με την επιχειρηματική μετάλλαξη του Πανεπιστημίου. «Ο κ. Φορτσάκης δεν προστατεύει το Πανεπιστήμιο. Ας μη φαντάζεται παντού ταραξίες. Ο κ. Φορτσάκης κλείνει το Πανεπιστήμιο, για να ολοκληρωθεί η επιχειρηματική μετάλλαξη του. Τα προβλήματα των ΑΕΙ δεν δημιουργήθηκαν από τους ανθρώπους τους αλλά από τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που παροξύνθηκαν επί των Μνημονίων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του, τότε ανενδοίαστα συμπαρατάσσεται με τις επιλογές καλλιέργειας έντασης και φόβου της καταρρέουσας κυβέρνησης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ασκούν το αναφαίρετο πολιτικό καθήκον τους, υπερασπιζόμενοι τα πολιτικά, εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και τους αγώνες τους, με υψηλό αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης. Αυτό ακριβώς επισημαίνουν στην κοινή δήλωση τους. Ενώ ο Πρύτανης αποδέχθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια εκφώνησε απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικής εχθρότητας, ασύμβατες με τη δημόσια θέση του» συμπληρώνει η ανακοίνωση, η οποία καταλήγει λέγοντας: «Δεν θα δεχτούμε μαθήματα συνταγματικής και δημοκρατικής συμπεριφοράς από τον κ. Φορτσάκη. Το ΕΚΠΑ δεν είναι η ΝΕΡΙΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για τη δημοκρατική συμβολή του στους αγώνες για ένα νέο Πανεπιστήμιο, των ακαδημαϊκών ελευθεριών που θα υπηρετεί μορφωτική και ερευνητική αποστολή του, το καθολικό δικαίωμα στη δημόσια παιδεία και τις κοινωνικές ανάγκες».

efsyn.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα